This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013136%21RIV%2F2005%2FMSM%2F223305%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00013136%21RIV%2F2005%2FMSM%2F223305%2FN
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Plocha ekologicky obhospodařované půdy je v současné době neustále rozšiřována. Ekologický způsob produkce s sebou přináší také nový pohled na kvalitu plodin. Jakost produktů pocházejících z ekologického zemědělství je chápána jako výsledek kvality celého zemědělského systému, zvýšená pozornost je věnována souvislostem mezi vyprodukovanými potravinami a jejich nutriční, hygienicko-toxikologickou, sensorickou i technologickou jakostí. Cílem realizovaných studií je posouzení kvality brambor z alternativních zemědělských systémů. Byly sledovány rozdíly ve vybraných ukazatelích kvality této plodiny. Podrobně byl sledován zejména obsah majoritních glykoalkaloidů solaninového komplexu (přirozeně toxické složky brambor), kyseliny chlorogenové (podílející se na barevných změnách bramborových produktů, vstupující do reakcí enzymového hnědnutí) a nově také volných aminokyselin, zvláště asparaginu (prekurzor akrylamidu).Ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou byl založen víceletý pokus (od roku 2002) s cílem sle Quality of organic and conventional grown potatoes; organic farming, quality of crops, potatoes, glycoalkaloides Plocha ekologicky obhospodařované půdy je v současné době neustále rozšiřována. Ekologický způsob produkce s sebou přináší také nový pohled na kvalitu plodin. Jakost produktů pocházejících z ekologického zemědělství je chápána jako výsledek kvality celého zemědělského systému, zvýšená pozornost je věnována souvislostem mezi vyprodukovanými potravinami a jejich nutriční, hygienicko-toxikologickou, sensorickou i technologickou jakostí. Cílem realizovaných studií je posouzení kvality brambor z alternativních zemědělských systémů. Byly sledovány rozdíly ve vybraných ukazatelích kvality této plodiny. Podrobně byl sledován zejména obsah majoritních glykoalkaloidů solaninového komplexu (přirozeně toxické složky brambor), kyseliny chlorogenové (podílející se na barevných změnách bramborových produktů, vstupující do reakcí enzymového hnědnutí) a nově také volných aminokyselin, zvláště asparaginu (prekurzor akrylamidu).Ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou byl založen víceletý pokus (od roku 2002) s cílem sle
dcterms:title
Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor Quality of organic and conventional grown potatoes
skos:prefLabel
Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor Quality of organic and conventional grown potatoes Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor
skos:notation
RIV/60461373:22330/04:00013136!RIV/2005/MSM/223305/N
n3:strany
207-300
n3:aktivita
n18:Z
n3:aktivity
Z(MSM 223300004)
n3:dodaniDat
n16:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n10:2668009 n10:8580588
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
570936
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/04:00013136
n3:jazykVysledku
n6:cze
n3:klicovaSlova
organic farming;quality of crops;potatoes;glycoalkaloides
n3:klicoveSlovo
n8:potatoes n8:quality%20of%20crops n8:organic%20farming n8:glycoalkaloides
n3:kontrolniKodProRIV
[03C2E8E4620B]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků - XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2004
n3:tvurceVysledku
Venhauerová, J. Hajšlová, Jana Schulzová, Věra
n3:typAkce
n17:CST
n3:zahajeniAkce
2004-01-01+01:00
n3:zamer
n21:MSM%20223300004
s:numberOfPages
4
n19:hasPublisher
VÚPP
n14:isbn
80-902671-8-1
n13:organizacniJednotka
22330