This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012971%21RIV%2F2005%2FGA0%2F223305%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012971%21RIV%2F2005%2FGA0%2F223305%2FN
rdf:type
skos:Concept n10:Vysledek
dcterms:description
Bacteria of the genus Listeria are widely distributed in the environment and they frequently contaminate food. Among all species in the genus Listeria, only L. monocytogenes has been implicated in serious human illness. The other Listeria spp. are considered to be avirulent to man but they may cause a variety of disease symptoms or even death in animal. These bacteria are well equipped to survive food processing technologies. For example, they tolerate high concentrations of salt and relatively low pHs, and worst of all, they are able to multiply at refrigeration temperatures. This makes Listeria microorganisms a serious threat to food safety and ranks them among the microorganisms that most concern the food industry. The foods most frequently implicated are raw milk, soft cheeses (particularly those made from unpasteurized milk), ice cream, raw vegetables, fermented raw-meat sausages, raw and cooked poultry and raw and smoked fish. Food producers and distributors as well as public health authorities V roce 1929 bylo popsáno u člověka septické onemocnění, doprovázené výraznoumonocytosou v periferní krvi. Již v letech předešlých bylo podobné onemocnění pozorováno u živočichů, ale až v roce 1940 bylo zjištěno, že nemoc má společného původce, který byl nazván Listeria monocytogenes. Tím vznikl i rod Listeria, který zahrnuje v současné době 6 různých druhů - L. monocytogenes, L. ivanovii, L. innocua, L. welshimeri, L. seeligeri a L. grayi1. L. monocytogenes je podmíněným patogenem lidí i zvířat, L. ivanovii vyvolává onemocnění u ovcí a jen výjimečně u lidí. Ostatní druhy jsou nepatogenní. Listeria monocytogenes je jedním z nejobávanějších patogenů v potravinářském průmyslu. Onemocnění vyvolaná touto bakteriální kontaminací jsou velmi závažná a zasahují specifické skupiny populace: staré lidi, děti, těhotné ženy a osoby se sníženou imunitou. Pro vysokou mortalitu je listeriosa považována za jedno z nejtěžších alimentárních onemocnění. Narůstající výskyt onemocnění vyvolal potřebu testování přítomnosti V roce 1929 bylo popsáno u člověka septické onemocnění, doprovázené výraznoumonocytosou v periferní krvi. Již v letech předešlých bylo podobné onemocnění pozorováno u živočichů, ale až v roce 1940 bylo zjištěno, že nemoc má společného původce, který byl nazván Listeria monocytogenes. Tím vznikl i rod Listeria, který zahrnuje v současné době 6 různých druhů - L. monocytogenes, L. ivanovii, L. innocua, L. welshimeri, L. seeligeri a L. grayi1. L. monocytogenes je podmíněným patogenem lidí i zvířat, L. ivanovii vyvolává onemocnění u ovcí a jen výjimečně u lidí. Ostatní druhy jsou nepatogenní. Listeria monocytogenes je jedním z nejobávanějších patogenů v potravinářském průmyslu. Onemocnění vyvolaná touto bakteriální kontaminací jsou velmi závažná a zasahují specifické skupiny populace: staré lidi, děti, těhotné ženy a osoby se sníženou imunitou. Pro vysokou mortalitu je listeriosa považována za jedno z nejtěžších alimentárních onemocnění. Narůstající výskyt onemocnění vyvolal potřebu testování přítomnosti
dcterms:title
ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY Enzyme-linked immunosorbent assay for the detection of listeria contamination in the samples of ice cream ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY
skos:prefLabel
ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY Enzyme-linked immunosorbent assay for the detection of listeria contamination in the samples of ice cream
skos:notation
RIV/60461373:22330/04:00012971!RIV/2005/GA0/223305/N
n3:strany
433-437
n3:aktivita
n7:P
n3:aktivity
P(GA525/03/0350)
n3:dodaniDat
n14:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n9:9261818 n9:8065462 n9:6725759
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
563029
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/04:00012971
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
ELISA;Listeria monocytogenes
n3:klicoveSlovo
n4:Listeria%20monocytogenes n4:ELISA
n3:kontrolniKodProRIV
[52C528567C28]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský dvůr
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník příspěvků - XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n12:CE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n17:GA525%2F03%2F0350
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2004
n3:tvurceVysledku
Karamonová, Ludmila Wyatt, Gary M. Blažková, Martina Rauch, Pavel
n3:typAkce
n19:CST
n3:zahajeniAkce
2004-05-24+02:00
s:numberOfPages
5
n18:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
n8:isbn
80-902671-8-1
n16:organizacniJednotka
22330