This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://localhost/temp/predkladatel/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012826%21RIV%2F2005%2FMSM%2F223305%2FN/
n16https://schema.org/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012826%21RIV%2F2005%2FMSM%2F223305%2FN
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Byla ověřena možnost využití syrovátky a permeátu po ultrafiltraci mléka jako substrátu pro produkci exopolysacharidů (EPS) bakterií mléčného kvašení jogurtové kultury. EPS byly zakoncentrovány pomocí ultrafiltrace na keramické membráně s porositou 50 kDa. EPS tvořily dvě frakce rozdílné molekulové hmotnosti složené s glukosy a galaktosy. Přídavek koncentrátu EPS neovlivnil průběh tvorby gelu karagenanu, vzniklý gel byl ovšem měkčí a křehčí. The possibility of EPS production from permeate and whey has been checked out. Two main fractions of EPS with the different molecular weight, consisting predominantly of glucose and galactose, have been produced. Material with higher content of EPS has been obtained after an ultrafiltration. Using the membrane with higher cut-off (50 kDa) resulted in better process run. Carrageenan gel formation has not been affected by EPS, nevertheless the gel was less firm and more brittle. Byla ověřena možnost využití syrovátky a permeátu po ultrafiltraci mléka jako substrátu pro produkci exopolysacharidů (EPS) bakterií mléčného kvašení jogurtové kultury. EPS byly zakoncentrovány pomocí ultrafiltrace na keramické membráně s porositou 50 kDa. EPS tvořily dvě frakce rozdílné molekulové hmotnosti složené s glukosy a galaktosy. Přídavek koncentrátu EPS neovlivnil průběh tvorby gelu karagenanu, vzniklý gel byl ovšem měkčí a křehčí.
dcterms:title
Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. Isolation and characterisation of the yoghurt culture exopolysaccharides produced during the fermentation of whey and permeate.
skos:prefLabel
Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. Izolace a charakterizace exopolysacharidů jogurtové kultury při fermentaci syrovátky a permeátu. Isolation and characterisation of the yoghurt culture exopolysaccharides produced during the fermentation of whey and permeate.
skos:notation
RIV/60461373:22330/04:00012826!RIV/2005/MSM/223305/N
n3:strany
105-108
n3:aktivita
n15:Z
n3:aktivity
Z(MSM 223300005)
n3:dodaniDat
n6:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n10:6945767 n10:8009988 n10:6222447 n10:3581888 n10:1799967
n3:druhVysledku
n8:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
569131
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/04:00012826
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
izolace;ultrafiltrace;karagenan;reologie
n3:klicoveSlovo
n4:reologie n4:karagenan n4:izolace n4:ultrafiltrace
n3:kontrolniKodProRIV
[FED511F8298D]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek semináře %22Mléko a sýry 2004%22
n3:obor
n5:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2004
n3:tvurceVysledku
Nitková, Ludmila Čopíková, Jana Trčková, Jana Štětina, Jiří Kánský, Jiří Blafková, Petra
n3:typAkce
n14:CST
n3:zahajeniAkce
2004-01-22+01:00
n3:zamer
n13:MSM%20223300005
s:numberOfPages
216
n19:hasPublisher
Česká společnost chemická
n16:isbn
978-80-86238-42
n21:organizacniJednotka
22330