This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kodPristupu/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012793%21RIV%2F2005%2FMSM%2F223305%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012793%21RIV%2F2005%2FMSM%2F223305%2FN
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
alfa-galaktosidy - oligosacharidy raffinosového typu, které obsahují alfa1,6-galaktosy jsou nestravitelné pro savčí enzymy. Jsou však velmi známy jako složky luštěnin (hrách, cizrna, čočka). Mnoho výzkumů přisuzuje flatulenci působení anaerobních střevních mikroorganismů s těmito oligosacharidy a resistentním škrobem, které nemohou být rozloženy trávicími enzymy savců. Bylo nalezeno, že klíčení je účinný způsob ošetření k odstranění antinutričních faltorů luštěnin, neboť mobilizuje sekundární metabolismus sloučenin, které mají funkci zásobních živin (fytáty a rafinosové oligosacharidy). á-Galactosides - oligosaccharides of the raffinose family (such as raffinose, stachyose,verbascose etc.), which contain á-1,6-galactose linkages indigestible to mammalian enzymes,are known to be important constituents of legumes (pea, chickpea, lentil). Many researchesascribe flatulence to the action of anaerobic intestinal microflora on these oligosaccharidesand resistant starch, which cannot be degraded by mammalian digestive enzymes (Vidal-Valverde and Frias, 1992). Germination has been documented to be an effective treatment toremove antinutritional factors in legumes, mobilizing secondary metabolic compounds, whichare thought to function as reserve nutrients (e.g. phytates and raffinose oligosaccharides)(Vidal-Valverde et al., 1994). á-Galactosides - oligosaccharides of the raffinose family (such as raffinose, stachyose,verbascose etc.), which contain á-1,6-galactose linkages indigestible to mammalian enzymes,are known to be important constituents of legumes (pea, chickpea, lentil). Many researchesascribe flatulence to the action of anaerobic intestinal microflora on these oligosaccharidesand resistant starch, which cannot be degraded by mammalian digestive enzymes (Vidal-Valverde and Frias, 1992). Germination has been documented to be an effective treatment toremove antinutritional factors in legumes, mobilizing secondary metabolic compounds, whichare thought to function as reserve nutrients (e.g. phytates and raffinose oligosaccharides)(Vidal-Valverde et al., 1994).
dcterms:title
High pressure treatment of germinated chickpea seeds Vysokotalaké ošetření naklíčené cizrny High pressure treatment of germinated chickpea seeds
skos:prefLabel
Vysokotalaké ošetření naklíčené cizrny High pressure treatment of germinated chickpea seeds High pressure treatment of germinated chickpea seeds
skos:notation
RIV/60461373:22330/04:00012793!RIV/2005/MSM/223305/N
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MSM 223300005)
n3:dodaniDat
n5:2005
n3:domaciTvurceVysledku
n8:2395452 n8:4560426 n8:1780328 n8:6369537 n8:3321509
n3:druhVysledku
n10:A
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
566112
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/04:00012793
n3:jazykVysledku
n6:eng
n3:klicovaSlova
chickpea;high pressure
n3:klicoveSlovo
n7:high%20pressure n7:chickpea
n3:kodPristupu
n9:L
n3:kontrolniKodProRIV
[F174ADB007CA]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nosic
80-86059-40-5
n3:objednatelVyzkumneZpravy
CHISA
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2004
n3:tvurceVysledku
Kadlec, Pavel Houška, M. Strohalm, Martin Culková, Jana Dostálová, Jana Hinková, Andrea Štarhová, Helena
n3:verzeVyzkumneZpravy
Neuveden
n3:zamer
n14:MSM%20223300005
n17:organizacniJednotka
22330