This HTML5 document contains 56 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00021242%21RIV09-MSM-22330___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00021242%21RIV09-MSM-22330___
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
dcterms:description
K vyhodnocení změn v chemickém složení klíčeného hrachu při mikrovlnném ohřevu byly použity obsahy rozpustných sacharidů (sacharosa, raffinosa, stachyosa a verbaskosa), bílkoviny a aktivita trypsin inhibitoru. Klíčený hrach byl použit k přípravě čerstvých zeleninových salátů a hrachových polévek, tyto pokrmy byly senzoricky hodnoceny. Senzorické hodnocení jídel, připravených z čerstvých i sušených klíčených semen hrachu bylo velmi dobré. Contents of soluble carbohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined for the evaluation of microwave heating to chemical composition of germinated pea. Germinated pea was used for preparation of fresh vegetable salad and pea soups, and these pea meals were evaluated by sensory tests. The acceptances of dishes from fresh and dried germinated pea according to sensory evaluation were high. Contents of soluble carbohydrates (sucrose, raffinose, stachyose and verbascose), proteins and trypsin inhibitor activity were determined for the evaluation of microwave heating to chemical composition of germinated pea. Germinated pea was used for preparation of fresh vegetable salad and pea soups, and these pea meals were evaluated by sensory tests. The acceptances of dishes from fresh and dried germinated pea according to sensory evaluation were high.
dcterms:title
Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying Změny ve skladbě hrachu během mikrovlnného ošetřební a sušení
skos:prefLabel
Změny ve skladbě hrachu během mikrovlnného ošetřební a sušení Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying Changes in composition of pea during germination, microwave treatment and drying
skos:notation
RIV/60461373:22330/03:00021242!RIV09-MSM-22330___
n3:aktivita
n4:P n4:Z
n3:aktivity
P(OK 325), Z(MSM 223300005)
n3:cisloPeriodika
12
n3:dodaniDat
n19:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n8:3321509 n8:3496910 n8:7916302 n8:7774710 n8:8552363 n8:4560426
n3:druhVysledku
n6:J
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
600825
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/03:00021242
n3:jazykVysledku
n15:eng
n3:klicovaSlova
pea; germination; microwave treatment; drying; -galactooligosaccharides
n3:klicoveSlovo
n5:drying n5:microwave%20treatment n5:germination n5:pea n5:-galactooligosaccharides
n3:kodStatuVydavatele
KR - Korejská republika
n3:kontrolniKodProRIV
[7030AB7C4E42]
n3:nazevZdroje
Food Science and Biotechnology
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetTvurcuVysledku
8
n3:projekt
n16:OK%20325
n3:rokUplatneniVysledku
n19:2003
n3:tvurceVysledku
Skulinová, Michaela Dostálová, Jana Kaasová, Jitka Pour, Vladimír Hosnedl, Václav Bubník, Zdeněk Kadlec, Pavel Valentová, Helena
n3:wos
000187390300001
n3:zamer
n12:MSM%20223300005
s:issn
1226-7708
s:numberOfPages
6
n13:organizacniJednotka
22330