This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n13https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008546%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008546%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
The influence of concentration of milk proteins on rheological properties of carrageenan in permeate (0.1 - 0.8 % w/w of carrageenan) and in retentate in three concentration factors 1, 2 and 3 (0.1 - 0.5 % w/w of carrageenan) was studied. Permeate and retentate were prepared by ultrafiltration of homogenized milk. The rheological properties and stiffness of formed gels were measured by dynamic oscillating rheometry and penetration, respectively. Gels of carrageenan in milk substrates were assessed to have viscoelastic properties. Low concentrations of carrageenan in permeate formed very weak gels with low storage (elastic) modulus G' and high phase shift angle d. Phase shift angle decreased in the presence of milk proteins (tg d ~ 0.12) and did not show conclusive denpendence on concentrations of proteins and carrageenan. Higher proportion of viscosity part was only observed with lower content of proteins (2.8 % w/w of casein) and the lowest concentration of carrageenan (0.1 % w/w). Storage (elastic) Byl sledován vliv koncentrace mléčných bílkovin na reologické vlastnosti karagenanu v permeátu (0,1 - 0,8 hm.% karagenanu) a v retentátu mléka (0,1 - 0,5 hm.% karagenanu) po ultrafiltraci mléka na koncentrační faktor 1 - 3. Byly hodnoceny reologické vlastnosti vzniklých gelů oscilační reometrií a pevnost gelu penetrometricky. Gely karagenanu v substrátech mléka se chovají jako viskoelastické látky. Karagenan o nízké koncentraci tvořil v permeátu velmi slabý gel s nízkým paměťovým (elastickým) modulem G'a vysokým fázovým posunem. Za přítomnosti mléčných bílkovin fázový posun klesl (tg d ~ 0,12 ) a nevykazoval průkaznou závislost na koncentraci bílkovin a karagenanu, zvýšený podíl viskozní složky byl pozorován pouze při nižším obsahu bílkovin (2,8 % kas einu) a nejnižší koncentraci karagenanu (0,1 %). Paměťový (elastický) modul G' vykazoval lineární závislost na koncentrací karagenanu a kvadratickou závislost na obsahu bílkovin. S vyšší koncentrací karagenanu lineárně rostla pevnost gelu a zvyšovala se
dcterms:title
Influence of concentration of protein on rheological properties of gels of carrageenan in milk Vliv koncentrace bílkovin na reologické vlastnosti gelů karagenanu v mléce. Vliv koncentrace bílkovin na reologické vlastnosti gelů karagenanu v mléce.
skos:prefLabel
Vliv koncentrace bílkovin na reologické vlastnosti gelů karagenanu v mléce. Vliv koncentrace bílkovin na reologické vlastnosti gelů karagenanu v mléce. Influence of concentration of protein on rheological properties of gels of carrageenan in milk
skos:notation
RIV/60461373:22330/03:00008546!RIV/2004/MSM/223304/N
n4:strany
203;208
n4:aktivita
n16:Z
n4:aktivity
Z(MSM 223300004)
n4:dodaniDat
n7:2004
n4:domaciTvurceVysledku
n6:6222447 n6:1799967 n6:3581888
n4:druhVysledku
n5:D
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
633321
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/03:00008546
n4:jazykVysledku
n11:cze
n4:klicovaSlova
Carrageenan; Milk proteins; Rheological properties
n4:klicoveSlovo
n9:Carrageenan n9:Rheological%20properties n9:Milk%20proteins
n4:kontrolniKodProRIV
[BEE660C9288F]
n4:mistoKonaniAkce
Praha
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003
n4:obor
n19:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2003
n4:tvurceVysledku
Štětina, Jiří Trčková, Jana Kánský, Jiří
n4:typAkce
n12:CST
n4:zahajeniAkce
2003-01-22+01:00
n4:zamer
n21:MSM%20223300004
s:numberOfPages
214
n20:hasPublisher
Česká společnost chemická
n13:isbn
80-86238-31-8
n17:organizacniJednotka
22330