This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008511%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008511%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
V současné době se problém falšování potravin rozšířil i do sekce vaječných a bezvaječných výrobků. Za falšování se považuje klamavé označení bezvaječných výrobků za vaječné, případně použití menšího podílu vaječné hmoty než deklaruje výrobce nebo jež určuje zákon. Není-li na výrobku správně uvedeno složení, porušuje výrobce platné zákony, a to zákon č. 110/1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a zákon č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele. Mezi markery pro zjištění vaječného podílu ve výrobkupatří cholesterol, tuk, mastné kyseliny a obsah fosforu. Metody, které se používají pro stanovení těchto látek jsou obvykle náročné. Cílem této práce bylo tedy nalezení a optimalizace jednodušší metody. Jinou charakteristickou látkou obsaženou ve vejc ích je lysozym. Lysozym je poměrně stabilní bílkovina vaječného bílku, kterou lze využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. Pro stanovení lysozymu byla navržena metoda založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy a kapilární zónové elektrof An on-line coupled capillary isotachophoresi-capillary zone electrophoresis method for the determination of egg-lysozyme in pasta were described. Developed method were applied on model and commercial samples of pasta.
dcterms:title
Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník Determination of egg lysozyme in pasta by CITP-CZE Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník
skos:prefLabel
Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník Stanovení vaječného lysozymu v těstovinách metodou CITP-CZE - sborník Determination of egg lysozyme in pasta by CITP-CZE
skos:notation
RIV/60461373:22330/03:00008511!RIV/2004/MSM/223304/N
n3:strany
350-353
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM 223300004)
n3:dodaniDat
n6:2004
n3:domaciTvurceVysledku
n8:3457893 n8:1529943 n8:4003594 n8:8995354
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
628643
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/03:00008511
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
lysozyme, egg, pasta, capillary, electrophoresis, isotachophoresis
n3:klicoveSlovo
n4:egg n4:electrophoresis n4:isotachophoresis n4:lysozyme n4:capillary n4:pasta
n3:kontrolniKodProRIV
[756F4C9E44E8]
n3:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2003
n3:tvurceVysledku
Voldřich, Michal Kvasnička, František Čížková, Helena Prokorátová, Vendula
n3:typAkce
n20:EUR
n3:zahajeniAkce
2003-05-26+02:00
n3:zamer
n15:MSM%20223300004
s:numberOfPages
4
n10:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
n19:isbn
80-902671-6-5
n5:organizacniJednotka
22330