This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008450%21RIV%2F2004%2FGA0%2F223304%2FN/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008450%21RIV%2F2004%2FGA0%2F223304%2FN
rdf:type
n6:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V současné době je ve světě zvýšený zájem o resveratrol, jemuž se přisuzuje řada pozitivních účinků pro zdraví populace. Chemicky jde o polyfenolickou látku (3,5,4'- trihydroxystilbene) vyskytující se jako cis- a trans- isomer, přičemž trans-isomer v přirozených vzorcích převládá. Resveratrolu se mimo jiné přisuzuje schopnost snižování rizika vzniku kardiovaskulárních nemocí při rozumné konzumaci červeného vína (tzv. francouzský paradox). Hladiny této látky se v červených vínech pohybují v jednotkách mg/l. Stanovení resveratrolu ve víně se běžně provádí metodou HPLC s elektrochemickou nebo UV detekcí. V této práci je popsána nově vyvinutá elektroforetická metoda stanovení cis- a trans-resveratrolu ve víně založená na on-line spojení kapilární isotachoforesy a kapilární zónové elektroforesy s UV detekcí. V příspěvku jsou prezentovány vybrané charakteristiky elektroforetické metody (přesnost, opakovatelnost, mez detekce a stanovitelnosti). Vyvinutá metoda byla ověřena na řadě reálných vzorků vína a získ A new capillary electrophoresis method for the determination of resveratrol in wine is described. The basic characteristics of the newly developed method were evaluated and method were compared with HPLC. Obtained results were discussed.
dcterms:title
Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník Determination of resveratrol by capillary electrophoresis and comparison with HPLC
skos:prefLabel
Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník Determination of resveratrol by capillary electrophoresis and comparison with HPLC Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník
skos:notation
RIV/60461373:22330/03:00008450!RIV/2004/GA0/223304/N
n4:strany
365-368
n4:aktivita
n15:P n15:Z
n4:aktivity
P(GA525/03/0351), P(GA525/99/1338), Z(MSM 223300004)
n4:dodaniDat
n13:2004
n4:domaciTvurceVysledku
n8:4624033 n8:8995354 n8:4521137 n8:4003594
n4:druhVysledku
n9:D
n4:duvernostUdaju
n19:S
n4:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
628623
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/03:00008450
n4:jazykVysledku
n22:cze
n4:klicovaSlova
resveratrol, wine, HPLC, elektrophoresis
n4:klicoveSlovo
n14:wine n14:HPLC n14:resveratrol n14:elektrophoresis
n4:kontrolniKodProRIV
[9BE6021DB0DC]
n4:mistoKonaniAkce
Skalský Dvůr
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:projekt
n7:GA525%2F03%2F0351 n7:GA525%2F99%2F1338
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2003
n4:tvurceVysledku
Kolouchová, Irena Voldřich, Michal Kvasnička, František Melzoch, Karel
n4:typAkce
n11:CST
n4:zahajeniAkce
2003-05-26+02:00
n4:zamer
n20:MSM%20223300004
s:numberOfPages
4
n21:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
n5:isbn
80-902671-6-5
n17:organizacniJednotka
22330