This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n4https://schema.org/
shttp://schema.org/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kodPristupu/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008400%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008400%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Kromě vlastností cukerných šťáv po filtraci je důležité, vzhledem ke zpracovávaným objemům, sledovat rychlost (kinetiku) procesu. Kinetika procesu se vyjadřuje objemovým tokem permeátu vztaženým na plochu membrány (m3.h-1.m-2) a je ovlivňována jednak vlastnostmi membrány, tj. střední velikostí pórů, hustotou pórů (porozitou), teplotou a tlakem, a jednak fyzikálně-chemickými vlastnostmi filtrovaného média a v neposlední řadě i interakcemi filtrovaného média s membránou. Největším problémem při tlakových MSP je pokles toku permeátu v čase. Je způsoben koncentrační polarizací a hlavně zanášením pórů v membráně, tzv. fouling efektem. Pro jeho popis byla vytvořena celá řada matematických modelů výkonu a ověřuje se řada metod pro snížení tvorby polarizační vrstvy, ať už úpravou podmínek při filtraci (teplota, tlak), nebo promýváním membrány zpětným tokem permeátu Application of membrane separation techniques in technology of saccharides It is important to controle the kinetics of the reactions in the process. There are three main factors, that have effect on kinetics of processes: the membrane parameters like main diameter of the pores, the density of the pores, temperature and pressure and the physical- chemical characteristics of filtrated media and not least interaction between the filtrated medium and the membrane. The main probleme is the fall of the flow of the permeat in time. This fouling effect is caused by filling of the pores in the membrane. There is many mathematical models for the description of the fouling effect.
dcterms:title
Možnosti uplatnění membránových separačních procesů v technologii sacharidů - sborník Možnosti uplatnění membránových separačních procesů v technologii sacharidů - sborník Application of membrane separation techniques in technology of saccharides
skos:prefLabel
Application of membrane separation techniques in technology of saccharides Možnosti uplatnění membránových separačních procesů v technologii sacharidů - sborník Možnosti uplatnění membránových separačních procesů v technologii sacharidů - sborník
skos:notation
RIV/60461373:22330/03:00008400!RIV/2004/MSM/223304/N
n3:aktivita
n7:Z
n3:aktivity
Z(MSM 223300005)
n3:dodaniDat
n14:2004
n3:domaciTvurceVysledku
n6:1780328 n6:7774710 n6:3321509
n3:druhVysledku
n12:A
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
616701
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/03:00008400
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
membrane; separation; saccharides;
n3:klicoveSlovo
n10:saccharides n10:separation n10:membrane
n3:kodPristupu
n16:L
n3:kontrolniKodProRIV
[262448060B72]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nosic
ISSN:80-902671-6-5
n3:objednatelVyzkumneZpravy
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
n3:obor
n13:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2003
n3:tvurceVysledku
Bubník, Zdeněk Hinková, Andrea Kadlec, Pavel
n3:verzeVyzkumneZpravy
80-902671-6-5
n3:zamer
n17:MSM%20223300005
s:numberOfPages
0
n4:isbn
80-902671-6-5
n9:organizacniJednotka
22330