This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n7https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006812%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006812%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Enzymovou hydrolýzou bílkovin lze modifikovat nutriční a funkční vlastnosti původního substrátu v závislosti na podmínkách reakce a použitém enzymu. Vodný roztok koncentrátu bílkovin syrovátky s obsahem bílkovin 3,5; 14 a 21 % byl hydrolyzován enzymy Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain a pepsin za optimálních podmínek pro daný enzym při různých poměrech enzym - substrát. Byl rovněž sledován vliv tepelné denaturace bílkovin na průběh hydrolýzy a senzorická přijatelnost vzniklých hydrolyzátů. Nejlepších výsledků z hlediska stupně hydrolýzy i senzorických vlastností bylo dosaženo s preparátem Flavourzyme. The enzyme hydrolysis of proteins is a treatment by which we can modify nutritional and functional properties of natural proteins. The modifications depend on the reaction conditions and the used enzyme. In the presented work the watery solutions of wheyprotein concentrate with proteins content 3.5 %, 14 %, and 21 % respectively were hydrolysed. Enzymes Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain, and pepsin were used in their optimal reaction conditions. The different ratios enzyme - substrate were choosen. The influence of proteins heat denaturation on process of hydrolysis and its effect on a sensoric quality of hydrolysed products were followed as well. The best results were accomplished with enzyme preparation Flavourzyme. This one embodied the highest degree of hydrolysis and the best senzoric properties.
dcterms:title
Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky. Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate. Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
skos:prefLabel
Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky. Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate. Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
skos:notation
RIV/60461373:22330/02:00006812!RIV/2004/MSM/223304/N
n3:strany
174-178
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM 223300005)
n3:dodaniDat
n4:2004
n3:domaciTvurceVysledku
n5:7210515 n5:9411445
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
645165
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/02:00006812
n3:jazykVysledku
n9:cze
n3:klicovaSlova
whey;hydrolysis;protein;protease
n3:klicoveSlovo
n10:hydrolysis n10:whey n10:protein n10:protease
n3:kontrolniKodProRIV
[D6BDB25C8ECC]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Celostátní přehlídky sýrů 2002 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2002
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2002
n3:tvurceVysledku
Tovarová, Ivana Tejčková, Eva Čurda, Ladislav
n3:typAkce
n21:CST
n3:zahajeniAkce
2002-01-23+01:00
n3:zamer
n12:MSM%20223300005
s:numberOfPages
4
n6:hasPublisher
Česká společnost chemická
n7:isbn
80-86238-21-0
n16:organizacniJednotka
22330