This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n16https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004822%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004822%21RIV%2F2004%2FMSM%2F223304%2FN
rdf:type
skos:Concept n9:Vysledek
dcterms:description
Screening of textural and rheological properties of Dutch-type cheeses produced in Czech republic was performed with Texture Profile Analysis and Dynamic Oscillation Rheometry. Textural and rheological parameters values proved correlation with composition of cheeses. The most significant parameter was intact casein content. The loss and storage modulus ratio correlated best with ripening index (4.6 pH soluble nitrogen fraction and total nitrogen ratio). Byly hodnoceny reologické vlastnosti sýrů holandského typu vyráběných v ČR. Hodnocení bylo provedeno jednak při jednosměrném namáhání texturní profilovou analýzou a jednak při smykovém namáhání dynamickou osciilační reometrií. Získané hodnoty texturních a reologických parametrů byly korelovány se složením sýrů. Nejvýznamnějším parametrem byl obsah intaktního kaseinu. Poměr ztrátového a elastického modulu nejlépe koreloval s šířkou zrání (poměr obsahu dusíku rozp. při pH 4,6 a celkového obsahu dusíku).
dcterms:title
Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000 THE CONSISTENCY AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF SEMI-HARD CHEESES PRESENTED ON THE NATIONAL CHEESE SHOW 2000 Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000
skos:prefLabel
THE CONSISTENCY AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF SEMI-HARD CHEESES PRESENTED ON THE NATIONAL CHEESE SHOW 2000 Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000 Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000
skos:notation
RIV/60461373:22330/01:00004822!RIV/2004/MSM/223304/N
n3:strany
54;59
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM 223300004)
n3:dodaniDat
n10:2004
n3:domaciTvurceVysledku
n13:1799967 n13:3178927
n3:druhVysledku
n15:D
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
684678
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/01:00004822
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
cheese;rheology
n3:klicoveSlovo
n19:cheese n19:rheology
n3:kontrolniKodProRIV
[A1ED86A09029]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Neuveden
n3:nazevZdroje
Celostátní přehlídky sýrů 2001 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2001
n3:obor
n4:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2001
n3:tvurceVysledku
Němcová, Lucie Piska, Ivo Štětina, Jiří
n3:typAkce
n14:CST
n3:zahajeniAkce
2001-01-01+01:00
n3:zamer
n20:MSM%20223300004
s:numberOfPages
6
n12:hasPublisher
Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha
n16:isbn
80-86238-12-1
n7:organizacniJednotka
22330