This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004594%21RIV%2F2004%2FGA0%2F223304%2FN/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F01%3A00004594%21RIV%2F2004%2FGA0%2F223304%2FN
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Obsahy fenolických kyselin (PA) byly sledovány u tří odrůd trav a tří odrůd jetele lučního z hlediska bilogického (části rostliny, fenofáze, pořadí seče) a technologického (silážování, aerobní degradace siláže, sušení). Obsah PA byl vyšší u trav (Loliuma Festuca) než u jetele (Trifolium pratense). Rozdíly byly nalezeny i mezi jednotlivými odrůdami a vždy byl obsah PA vyšší u čerstvé hmoty než u sena nebo siláže. Negativní účinky PA na chutnost a stravitelnost píce mohou být způsobeny změnami poměru me zi PA a obsahem dusíkatých látek, vlákniny, případně energie. The content of phenolic acid (PA) was determined in three grass varieties as well as in three red clover varieties from the biologic (plant parts, maturity, sequence of the harvesting cut) and the technologic (drying, ensiling, aerobic deterioration) points of view. The PA content was higher in grasses (Lolium a Festuca) than in red clover (Trifolium pratense). The differences between varieties were noticeable and the PA content was higher in the fresh forage than in hay or in silage. The negative influence of PA on palatability and digestibility of forage can be caused by changing PA/crude protein ratio or PA/crude fibre ratio.
dcterms:title
Factors affecting phenolic acids levels in some grasses and red clover Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin
skos:prefLabel
Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin Factors affecting phenolic acids levels in some grasses and red clover
skos:notation
RIV/60461373:22330/01:00004594!RIV/2004/GA0/223304/N
n4:strany
18-23
n4:aktivita
n14:P
n4:aktivity
P(GA523/00/0567)
n4:dodaniDat
n11:2004
n4:domaciTvurceVysledku
n12:1851403
n4:druhVysledku
n17:D
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
680200
n4:idVysledku
RIV/60461373:22330/01:00004594
n4:jazykVysledku
n9:cze
n4:klicovaSlova
phenolic compounds, determination, grass, red clover, topology, processing
n4:klicoveSlovo
n7:phenolic%20compounds n7:processing n7:grass n7:determination n7:red%20clover n7:topology
n4:kontrolniKodProRIV
[EA86824EDBC2]
n4:mistoKonaniAkce
Praha
n4:mistoVydani
Neuveden
n4:nazevZdroje
Biologicky aktivní fenolické látky v zemědělských plodinách
n4:obor
n13:GC
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:projekt
n6:GA523%2F00%2F0567
n4:rokUplatneniVysledku
n11:2001
n4:tvurceVysledku
Moravcová, Jitka Loučka, Radko Machačová, Eliška
n4:typAkce
n19:CST
n4:zahajeniAkce
2001-11-07+01:00
s:numberOfPages
6
n15:hasPublisher
Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha-Výzkumná stanice Jevíč
n18:organizacniJednotka
22330