This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013233%21RIV06-MSM-22330___/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22330%2F00%3A00013233%21RIV06-MSM-22330___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Effect of germination and microwave heating is the resulting way of the improvement of nutritional quality of legume products - the significant reduction of -galactooligosaccharides. The most important influence for decreasing of -galactooligosaccharides is during the first three days of pea germination. Combined effect of germination and the following microwave treatment and the conventional air drying to final moisture content 12-14 % and the maximum temperature 80 °C is recommended for improving of carbohydrate composition of pea from nutritional point of view. Cílem klíčení a mikrovlnného ohřevu semen luštěnin je zlepšení jejich nutriční hodnoty a stravitelnosti - podstatné snížení obsahu -galaktooligosacharidů. K největšímu poklesu -galaktooligosacharidů dochází v prvních třech dnech klíčení. Pro zlepšení chemického složení sacharidů byl doporučen kombinovaný postup klíčení a následujícího mikrovlnného ohřevu na konečnou sušinu 12-14 % při maximální teplotě 80 °C. Effect of germination and microwave heating is the resulting way of the improvement of nutritional quality of legume products - the significant reduction of -galactooligosaccharides. The most important influence for decreasing of -galactooligosaccharides is during the first three days of pea germination. Combined effect of germination and the following microwave treatment and the conventional air drying to final moisture content 12-14 % and the maximum temperature 80 °C is recommended for improving of carbohydrate composition of pea from nutritional point of view.
dcterms:title
Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea Vliv klíčení a mikrovlnného ohřevu na složení sacharidů v hrachu
skos:prefLabel
Vliv klíčení a mikrovlnného ohřevu na složení sacharidů v hrachu Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea Influence of germination and microwave heating on the carbohydrates composition of pea
skos:notation
RIV/60461373:22330/00:00013233!RIV06-MSM-22330___
n3:strany
247-248
n3:aktivita
n9:P
n3:aktivity
P(OK 325)
n3:cisloPeriodika
18
n3:dodaniDat
n8:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n4:3321509 n4:3496910 n4:7774710 n4:1780328
n3:druhVysledku
n18:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
713514
n3:idVysledku
RIV/60461373:22330/00:00013233
n3:jazykVysledku
n12:eng
n3:klicovaSlova
pea, germination, micorwave treatment, drying, α -galactooligosaccharides
n3:klicoveSlovo
n7:germination n7:drying n7:pea n7:micorwave%20treatment n7:%26%23945 n7:-galactooligosaccharides
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[46A2F1F860CE]
n3:nazevZdroje
Czech Journal of Food Science
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n17:OK%20325
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2000
n3:tvurceVysledku
Hinková, Andrea Bubník, Zdeněk Kadlec, Pavel Pour, Vladimír
s:issn
1212-1800
s:numberOfPages
2
n10:organizacniJednotka
22330