This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n7https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60461373%3A22320%2F13%3A43895450%21RIV14-MSM-22320___/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60461373%3A22320%2F13%3A43895450%21RIV14-MSM-22320___
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
Práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti vybraných sladivých látek, které jsou v tuto chvíli schváleny a používány pro doslazování v potravinářském průmyslu či jako stolní sladidla. Pro hodnocení biologické rozložitelnosti bude využito neadaptované i adaptované inokulum. Na základě těchto testů bude vyhodnocena biologická rozložitelnost sledovaných sladivých látek. Pro sledování biologické rozložitelnosti jsou použity dvě metodiky stanovení biologické rozložitelnosti ČSN ISO 10707 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení biochemické spotřeby kyslíku (v uzavřených lahvičkách) a ČSN ISO 14593 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení anorganického uhlíku v těsně uzavřených lahvičkách (CO2 headspace metoda). Práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti vybraných sladivých látek, které jsou v tuto chvíli schváleny a používány pro doslazování v potravinářském průmyslu či jako stolní sladidla. Pro hodnocení biologické rozložitelnosti bude využito neadaptované i adaptované inokulum. Na základě těchto testů bude vyhodnocena biologická rozložitelnost sledovaných sladivých látek. Pro sledování biologické rozložitelnosti jsou použity dvě metodiky stanovení biologické rozložitelnosti ČSN ISO 10707 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení biochemické spotřeby kyslíku (v uzavřených lahvičkách) a ČSN ISO 14593 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení anorganického uhlíku v těsně uzavřených lahvičkách (CO2 headspace metoda). This work deals with ultimate easily biological biodegradability of selected sweetening compounds. Choose of individual sweetening compounds was based on local availability and occurrence in bussiness network. To tests of biological biodegradability they were selected sweetening compouds, specifically: acesulfame, sucralose, saccharin, cyclamate. As a sources of sweetening compounds were used commercially available products for monitoring biological biodegradability. It is also discussed environmental impact of individual sweeteners and their occurrence in the waters. In the conclusion there is discussed the issue of removal of sweetening compouds in the process at water treatment plants.
dcterms:title
Biodegradation of selected sweetening substances Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
skos:prefLabel
Biodegradation of selected sweetening substances Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
skos:notation
RIV/60461373:22320/13:43895450!RIV14-MSM-22320___
n20:predkladatel
n22:orjk%3A22320
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046137308)
n3:dodaniDat
n9:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n4:3378659 n4:9391029 n4:7826567
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
63472
n3:idVysledku
RIV/60461373:22320/13:43895450
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
acesulfame, sucralose, saccharin, cyclamate, biodegradability, sweeteners
n3:klicoveSlovo
n5:sucralose n5:biodegradability n5:saccharin n5:acesulfame n5:sweeteners n5:cyclamate
n3:kontrolniKodProRIV
[1B9B8B7BEAED]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Chrudim
n3:nazevZdroje
Vodárenská biologie 2013
n3:obor
n11:DJ
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2013
n3:tvurceVysledku
Sýkora, Vladimír Pecl, Roman Fuka, Lukáš
n3:typAkce
n14:CST
n3:zahajeniAkce
2013-02-06+01:00
n3:zamer
n16:MSM6046137308
s:numberOfPages
3
n15:hasPublisher
Vodní zdroje Ekomonitor spol.s r.o.
n7:isbn
978-80-86832-70-8
n19:organizacniJednotka
22320