This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A60639%21RIV14-MZE-41210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A60639%21RIV14-MZE-41210___
rdf:type
n3:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of study was to compare slaughter parameters and meat quality of standard nutria with a Czech White rabbit breed. Nutrias were fattened up to 8 months of age, rabbits to 90 days of age under defined conditions with feeding each specific type of feed mixture for each species. The results of our study show that rabbits have significantly higher dressing out percentage (P?0.001 60.18. and 55.74 %). On the other hand, in nutrias a significantly lower proportion of renal fat (P?0.044) was detected compared to rabbits. The nutria thigh meat was significantly lower in crude protein content (P?0.004). Total cholesterol content was significantly lower (P?0.001) in nutrias (60 mg/100 g) as compared to rabbit meat (92 mg/100 g). Nutrias meat had lower L * (P?0.003) value, expressing lightness of meat and which proved darker meat than meat of rabbits. Nutria also had a significantly lower proportion of monounsaturated fatty acids (P?0.001), however the proportion of polyunsaturated fatty acids (P?0.031), Cílem sledování bylo porovnání masné užitkovosti a kvality masa standardních nutrií s čistokrevným plemenem králíků český albín. Nutrie (20 ks) byly vykrmovány do 8 měsíců věku, králíci do 90 dnů věku (36 ks) v definovaných podmínkách a při použití pro každý druh specifických kompletních krmných směsí. Z výsledků našeho sledování je patrné, že králíci měli průkazně vyšší jatečnou výtěžnost (P ? 0,001; 60,18 vs. 55,74 %). Naproti tomu měly nutrie v porovnání s králíky signifikantně nižší podíl ledvinového tuku (P ? 0,044). Dále byl ve stehenním svalstvu nutrií zaznamenán signifikantně nižší obsah dusíkatých látek (P ? 0,004). Obsah celkového cholesterolu byl signifikantně nižší u nutrií než v mase králíků (P ? 0,001; 60 vs. 92 mg/100 g masa). Maso nutrií mělo oproti králíkům také nižší hodnotu *L (P ? 0,003), vyjadřující světlost. masa a tedy lze konstatovat, že toto maso je tmavší, než maso králíků. Nutrie měly i signifikantně nižší podíl mononenasycených mastných kyselin (P ? 0,001). Podíl polynen Cílem sledování bylo porovnání masné užitkovosti a kvality masa standardních nutrií s čistokrevným plemenem králíků český albín. Nutrie (20 ks) byly vykrmovány do 8 měsíců věku, králíci do 90 dnů věku (36 ks) v definovaných podmínkách a při použití pro každý druh specifických kompletních krmných směsí. Z výsledků našeho sledování je patrné, že králíci měli průkazně vyšší jatečnou výtěžnost (P ? 0,001; 60,18 vs. 55,74 %). Naproti tomu měly nutrie v porovnání s králíky signifikantně nižší podíl ledvinového tuku (P ? 0,044). Dále byl ve stehenním svalstvu nutrií zaznamenán signifikantně nižší obsah dusíkatých látek (P ? 0,004). Obsah celkového cholesterolu byl signifikantně nižší u nutrií než v mase králíků (P ? 0,001; 60 vs. 92 mg/100 g masa). Maso nutrií mělo oproti králíkům také nižší hodnotu *L (P ? 0,003), vyjadřující světlost. masa a tedy lze konstatovat, že toto maso je tmavší, než maso králíků. Nutrie měly i signifikantně nižší podíl mononenasycených mastných kyselin (P ? 0,001). Podíl polynen
dcterms:title
Porovnání kvality masa nutrií a králíků Comparison of rabbit and nutria meat quality Porovnání kvality masa nutrií a králíků
skos:prefLabel
Porovnání kvality masa nutrií a králíků Comparison of rabbit and nutria meat quality Porovnání kvality masa nutrií a králíků
skos:notation
RIV/60460709:41210/13:60639!RIV14-MZE-41210___
n3:predkladatel
n16:orjk%3A41210
n4:aktivita
n18:P
n4:aktivity
P(QI101A164)
n4:cisloPeriodika
5
n4:dodaniDat
n10:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n6:7025556 n6:9349618
n4:druhVysledku
n19:J
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
97268
n4:idVysledku
RIV/60460709:41210/13:60639
n4:jazykVysledku
n11:cze
n4:klicovaSlova
nutria, rabbit, carcass composition, physical characteristics, chemical composition of meat
n4:klicoveSlovo
n9:nutria n9:rabbit n9:chemical%20composition%20of%20meat n9:carcass%20composition n9:physical%20characteristics
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[A682869140E2]
n4:nazevZdroje
Maso
n4:obor
n17:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:projekt
n8:QI101A164
n4:rokUplatneniVysledku
n10:2013
n4:svazekPeriodika
24
n4:tvurceVysledku
Hrstka, Zdeněk Tůmová, Eva
n4:wos
0
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
4
n12:organizacniJednotka
41210