This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A54971%21RIV13-MSM-41210___/
n5http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A54971%21RIV13-MSM-41210___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Čtyřicet hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle diety. Kontrola byla krmena krmnou směsí bez přídavku lněného semínka a pokusná skupina byla krmena dietou obsahující 15 % lněného semínka. Obsah mastných kyselin byl zjišťován plynovou chromatografií. Přídavek lněného semínka statisticky průkazně (P<0,001) snížil celkový obsah mononenasycených mastných kyselin a zvýšil celkový obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a n-3 PUFA ve vepřovém mase. Průkazné (P<0,001) změny byly zaznamenány u poměru n-6/n-3 PUFA. Hodnota se snížila vlivem zkrmování lněného semínka z 18,79 na 2,77 v musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT). Čtyřicet hybridů (ČBU x ČL) x BO bylo rozděleno do dvou skupin podle diety. Kontrola byla krmena krmnou směsí bez přídavku lněného semínka a pokusná skupina byla krmena dietou obsahující 15 % lněného semínka. Obsah mastných kyselin byl zjišťován plynovou chromatografií. Přídavek lněného semínka statisticky průkazně (P<0,001) snížil celkový obsah mononenasycených mastných kyselin a zvýšil celkový obsah polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a n-3 PUFA ve vepřovém mase. Průkazné (P<0,001) změny byly zaznamenány u poměru n-6/n-3 PUFA. Hodnota se snížila vlivem zkrmování lněného semínka z 18,79 na 2,77 v musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT). Forty hybrids (CLWs)x(CLWxCL) were divided into two treatments according to diet. Control was fed a feed mixture without linseed addition and experimental group was fed a linseed diet containing 15% of linseed. The content of fatty acids was determined by gas chromatography. The linseed addition statistically significantly (P<0.001) decreased the total monounsaturated fatty acid (MUFA) content and increased the content of total polyunsaturated fatty acid (PUFA) and n-3 PUFA of pork meat. Significant (P<0.001) change was recorded in n-6/n-3 PUFA ratio. The value was reduced by dietary linseed from 18.79 to 2.77 in musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT).
dcterms:title
Krmivo obohacené o lněné semínko a mastné kyseliny ve vepřovém mase Krmivo obohacené o lněné semínko a mastné kyseliny ve vepřovém mase Feed enriched with linseed and fatty acids in pork
skos:prefLabel
Krmivo obohacené o lněné semínko a mastné kyseliny ve vepřovém mase Feed enriched with linseed and fatty acids in pork Krmivo obohacené o lněné semínko a mastné kyseliny ve vepřovém mase
skos:notation
RIV/60460709:41210/12:54971!RIV13-MSM-41210___
n16:predkladatel
n17:orjk%3A41210
n6:aktivita
n11:Z
n6:aktivity
Z(MSM6046070901)
n6:cisloPeriodika
1
n6:dodaniDat
n14:2013
n6:domaciTvurceVysledku
n9:2021455 n9:3066207 n9:3505774 n9:9700838
n6:druhVysledku
n15:J
n6:duvernostUdaju
n13:S
n6:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n6:idSjednocenehoVysledku
145912
n6:idVysledku
RIV/60460709:41210/12:54971
n6:jazykVysledku
n19:cze
n6:klicovaSlova
pig, pork meat, diet, linseed, fatty acids
n6:klicoveSlovo
n12:pig n12:pork%20meat n12:diet n12:fatty%20acids n12:linseed
n6:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n6:kontrolniKodProRIV
[4DC7E90F466B]
n6:nazevZdroje
Krmivářství
n6:obor
n10:GG
n6:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n6:pocetTvurcuVysledku
4
n6:rokUplatneniVysledku
n14:2012
n6:svazekPeriodika
16
n6:tvurceVysledku
Čítek, Jaroslav Okrouhlá, Monika Stupka, Roman Šprysl, Michal
n6:wos
0
n6:zamer
n18:MSM6046070901
s:issn
1212-9992
s:numberOfPages
2
n5:organizacniJednotka
41210