This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A53201%21RIV12-MSM-41210___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A53201%21RIV12-MSM-41210___
rdf:type
skos:Concept n7:Vysledek
dcterms:description
Funkční a morfologickou složkou kosterního svalu je svalové vlákno. Cílem této studie bylo zjistit rozdíly v histologické struktuře svalových vláken v části jatčných těl v partiích (kýtě, pečeni, pleci a krkovici).Byl stanoven významný vliv partie na charakteristiky svalových vláken. S ohledem na podobnost histologické funkce lze svaly rozdělit na 2 skupiny. Do první skupina patří kýta a pečeně, do druhé plec a krkovice. Nejvyšší počet a nejmenší svalovách vlákena byly nalezeny v pleci. Naopak nejnižší počet s největšími svalovými vlákny byly vkýtě. Významné rozdíly byly zjištěny v poměru a velikosti jednotlivých typů svalových vláken mezi pečení a kýtou. Na základě získaných výsledků je také zřejmé, že zastoupení jednotlivých typů svalových vláken a jejich parametry jsou ovlivněny masnou partií. Funkční a morfologickou složkou kosterního svalu je svalové vlákno. Cílem této studie bylo zjistit rozdíly v histologické struktuře svalových vláken v části jatčných těl v partiích (kýtě, pečeni, pleci a krkovici).Byl stanoven významný vliv partie na charakteristiky svalových vláken. S ohledem na podobnost histologické funkce lze svaly rozdělit na 2 skupiny. Do první skupina patří kýta a pečeně, do druhé plec a krkovice. Nejvyšší počet a nejmenší svalovách vlákena byly nalezeny v pleci. Naopak nejnižší počet s největšími svalovými vlákny byly vkýtě. Významné rozdíly byly zjištěny v poměru a velikosti jednotlivých typů svalových vláken mezi pečení a kýtou. Na základě získaných výsledků je také zřejmé, že zastoupení jednotlivých typů svalových vláken a jejich parametry jsou ovlivněny masnou partií. Functional and morphological structural unit of skeletal muscle is the muscle fiber. The goal of this study was to determine differences in histological structure of muscle fibers at the carcass parts as loin, ham, shoulder and neck. The significant effect of the carcass part on the number, cutting area and diameter of muscle fibers was determined. With respect to similarity of histological features, muscles can be divided into 2 groups. The first group can include ham and loin, the second shoulder and neck. The highest number and the smallest muscle fiber areas were found in the shoulder. Contrary the lowest number with the biggest muscle fibers were obtained in the ham. The significant differences were determined in proportion and sizes of each muscle fiber types between loin and ham. On the base of obtained results it is also clear that the representation of different muscle fiber types and their parameters are also influenced by carcass part.
dcterms:title
The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics
skos:prefLabel
The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics The influence of the carcass part on muscle fiber characteristics
skos:notation
RIV/60460709:41210/11:53201!RIV12-MSM-41210___
n7:predkladatel
n8:orjk%3A41210
n4:aktivita
n16:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046070901)
n4:cisloPeriodika
2
n4:dodaniDat
n9:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n5:3066207 n5:2021455 n5:7395205 n5:4516753 n5:3505774 n5:9700838
n4:druhVysledku
n19:J
n4:duvernostUdaju
n17:S
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
204621
n4:idVysledku
RIV/60460709:41210/11:53201
n4:jazykVysledku
n14:cze
n4:klicovaSlova
Pig, muscle fiber, carcasse part
n4:klicoveSlovo
n11:carcasse%20part n11:muscle%20fiber n11:Pig
n4:kodStatuVydavatele
NL - Nizozemsko
n4:kontrolniKodProRIV
[10330B2B5E77]
n4:nazevZdroje
Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
n4:obor
n15:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n4:pocetTvurcuVysledku
6
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2011
n4:svazekPeriodika
5
n4:tvurceVysledku
Šprysl, Michal Čítek, Jaroslav Stupka, Roman Okrouhlá, Monika Kratochvílová, Hana Brzobohatý, Luboš
n4:wos
0
n4:zamer
n13:MSM6046070901
s:issn
1802-7547
s:numberOfPages
4
n18:organizacniJednotka
41210