This HTML5 document contains 56 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A52714%21RIV12-MZE-41210___/
n23http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n22https://schema.org/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n12http://bibframe.org/vocab/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A52714%21RIV12-MZE-41210___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií. Byl testován růst 7 kmenů bifidobakterií v 15 různých vzorcích mateřského mléka. Tři kmeny (2 B.bifidum a 1 B. longum) byly izolovány ze stolice kojenců. Dva kmeny B. animalis byly izolovány z fermentovaných mléčných produktů. Zbývající dva kmeny (B. bifidum a B. longum) byli izolováni z komerčních probiotických výrobků. Jako dva nejdůležitější faktory, které ovlivňují růst bifidobakterií v mateřském mléce byly identifikovány odolnost vůči lysozymu a schopnost využívat oligosacharidy mateřského mléka (OMM). Odolnost vůči lysozym a schopnost utilizovat HMO lze proto doporučit jako nová kritéria pro výběr probiotických kmenů bifidobakterií. The growth of 7 strains of bifidobacteria in 15 different samples of human milk was tested. Yhree strains (2 B. bifidum and B. longum) were isolated form infant faeces. Two strains of B. animalis were isolated from fermented milk products. Remaining two strains (B. bifidum and B. longum)were isolated from commercial probiotic products. Resistance to lysosyme and the ability to utilize human milk oligosaccharides (HMO) were identified as the most important factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk. We recommend the resistance to lysosyme and the ability ti utilize HMO as new criteria for selection of probiotic bifidobacterial strains.
dcterms:title
Factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce
skos:prefLabel
Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce Faktory ovlivňující růst bifidobakterií v mateřském mléce Factors affecting the growth of bifidobacteria in human milk
skos:notation
RIV/60460709:41210/10:52714!RIV12-MZE-41210___
n3:aktivita
n20:Z n20:P
n3:aktivity
P(1G58097), Z(MSM6046070901)
n3:dodaniDat
n9:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n19:8865205 n19:5949211 n19:7344929 n19:8698694
n3:druhVysledku
n5:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n21:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
258722
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/10:52714
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
bifidobacteria, human milk, human milk oligosaccahrides, lysozyme
n3:klicoveSlovo
n10:bifidobacteria n10:human%20milk n10:lysozyme n10:human%20milk%20oligosaccahrides
n3:kontrolniKodProRIV
[29EEF2447440]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2010
n3:obor
n13:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:projekt
n15:1G58097
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2010
n3:tvurceVysledku
Sklenář, Jan Rada, Vojtěch Nevoral, Jiří Ročková, Šárka Maršík, Petr Bunešová, Věra Vlková, Eva
n3:typAkce
n6:WRD
n3:wos
000290205100008
n3:zahajeniAkce
2010-01-20+01:00
n3:zamer
n7:MSM6046070901
s:numberOfPages
6
n12:doi
10.1016/j.idairyj.2011.02.005
n18:hasPublisher
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
n22:isbn
978-80-7080-760-6
n23:organizacniJednotka
41210