This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A19531%21RIV11-MSM-41210___/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A19531%21RIV11-MSM-41210___
rdf:type
skos:Concept n10:Vysledek
dcterms:description
Organism of dairy cows after calving is very exposed to rising milk production. This is reflected in a decrease in physical fitness and change the content of solid components of milk. The aim of this work was evaluation of the relationship between fat content and body condition score in the first 5 weeks of lactation at 365 cows of Czech Pied cattle. There was a projected decrease in fat content and body condition score during the monitoring period. Correlations between condition evaluations proved as middle to high (P <0.05). Correlation between fat content in individual samples were found as low to middle (P <0.05) and between fat and body condition score as very low and insignificant. Organismus dojnic je po otelení velice namáhán zvyšující se produkcí mléka. To se projevuje poklesem tělesné kondice a změnou obsahu pevných složek mléka. Cílem této práce bylo hodnocení vztahu obsahu mléčného tuku a tělesné kondice v prvních 5 týdnech laktace u 365 dojnic českého strakatého skotu. V průběhu sledovaného období docházelo k předpokládanému poklesu obsahu tuku i tělesné kondice. Korelace mezi jednotlivými hodnoceními kondice se ukázaly jako střední až vysoké (P<0,05). Korelace mezi obsahem tuku v jednotlivých vzorcích byly zjištěny nízké až střední (P<0,05) a mezi obsahem tuku a tělesnou kondicí jako velice nízké a neprůkazné. Organismus dojnic je po otelení velice namáhán zvyšující se produkcí mléka. To se projevuje poklesem tělesné kondice a změnou obsahu pevných složek mléka. Cílem této práce bylo hodnocení vztahu obsahu mléčného tuku a tělesné kondice v prvních 5 týdnech laktace u 365 dojnic českého strakatého skotu. V průběhu sledovaného období docházelo k předpokládanému poklesu obsahu tuku i tělesné kondice. Korelace mezi jednotlivými hodnoceními kondice se ukázaly jako střední až vysoké (P<0,05). Korelace mezi obsahem tuku v jednotlivých vzorcích byly zjištěny nízké až střední (P<0,05) a mezi obsahem tuku a tělesnou kondicí jako velice nízké a neprůkazné.
dcterms:title
Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu Milk fat content and physical condition of the Czech Pied cattle
skos:prefLabel
Milk fat content and physical condition of the Czech Pied cattle Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu
skos:notation
RIV/60460709:41210/10:19531!RIV11-MSM-41210___
n4:aktivita
n16:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046070901)
n4:cisloPeriodika
10
n4:dodaniDat
n14:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n7:7973039 n7:3846636 n7:5149797 n7:8783004 n7:5531586
n4:druhVysledku
n6:J
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
276076
n4:idVysledku
RIV/60460709:41210/10:19531
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
Czech Pied cattle, dairy cows, lactation, milk content, body condition
n4:klicoveSlovo
n9:lactation n9:dairy%20cows n9:milk%20content n9:Czech%20Pied%20cattle n9:body%20condition
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[B097B7E210EE]
n4:nazevZdroje
Náš chov
n4:obor
n18:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n4:pocetTvurcuVysledku
7
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2010
n4:svazekPeriodika
70
n4:tvurceVysledku
Weberová, Veronika Ducháček, Jaromír Beran, Jan Vodková, Zuzana Švagrová, Hana Vacek, Mojmír Stádník, Luděk
n4:wos
0
n4:zamer
n17:MSM6046070901
s:issn
0027-8068
s:numberOfPages
3
n13:organizacniJednotka
41210