This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A31224%21RIV10-MZE-41210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A31224%21RIV10-MZE-41210___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Tělesnou kondici prasat lze hodnotit na základě výšky hřbetního tuku. Protože porod a laktace prasnice jsou klíčový faktor úspěšnosti chovu, je nezbytné, aby v tomto období prasnice vykazovala optimální tukové krytí, neb to přímo ovlivňuje jejich reprodukci. Cílem práce bylo kvantifikovat vliv kondice prasniček, vyjádřenou výškou hřbetního tuku, na jejich zařazování do stáda a následnou reprodukční užitkovost. Sledování kondice proběhlo u 96 ks prasniček před prvním zapuštěním. K zjištěným hodnotám se následně přiřadily běžně sledovaní ukazatelé charakterizující reprodukci jednotlivých zvířat. V rámci reprodukce se hodnotil počet všech a živě narozených selat, počet odchovaných selat, průměrná hmotnost selat při porodu a při odstavu, průměrná hmotnost vrhu při porodu a při odstavu. Výška hřbetního tuku byla měřena ultrazvukovým neinvazním přístrojem SONOMARK SM 100 M v místě P2 dle Metodických pokynů SCHP pro provádění zkoušek vlastní užitkovosti. Ke zpracování reprodukčních ukazatelů bylo použ The body score in gilts can be evaluated on the base of backfat thickness. Since the sows´ parturition and lactation are the key factors of prosperous pig husbandry it is necessary to attain the optimal backfat thickness which directly influenced subsequent reproduction of the sows. This work is concerned with the influence of the gilt body score, expressed of backfat thickness, on their stockincorporating and subsequent reproduction potential. For this purpose the backfat thickness of 96 gilts were monitored before first insemination. In accordance of obtained body score, subsequently, the actual reproduction traits of individual animals were allocated. Within the reproduction the number of total, live born and weaned piglets, average piglet birth weight and weight at weaning, average litter weight at parturition and weaning were observed. The bacfat thickness measuring was monitored by help of SONOMARK SM 100 M instrument in accordance of the performance recording methodology. The obtained Tělesnou kondici prasat lze hodnotit na základě výšky hřbetního tuku. Protože porod a laktace prasnice jsou klíčový faktor úspěšnosti chovu, je nezbytné, aby v tomto období prasnice vykazovala optimální tukové krytí, neb to přímo ovlivňuje jejich reprodukci. Cílem práce bylo kvantifikovat vliv kondice prasniček, vyjádřenou výškou hřbetního tuku, na jejich zařazování do stáda a následnou reprodukční užitkovost. Sledování kondice proběhlo u 96 ks prasniček před prvním zapuštěním. K zjištěným hodnotám se následně přiřadily běžně sledovaní ukazatelé charakterizující reprodukci jednotlivých zvířat. V rámci reprodukce se hodnotil počet všech a živě narozených selat, počet odchovaných selat, průměrná hmotnost selat při porodu a při odstavu, průměrná hmotnost vrhu při porodu a při odstavu. Výška hřbetního tuku byla měřena ultrazvukovým neinvazním přístrojem SONOMARK SM 100 M v místě P2 dle Metodických pokynů SCHP pro provádění zkoušek vlastní užitkovosti. Ke zpracování reprodukčních ukazatelů bylo použ
dcterms:title
Vliv dosažené výšky hřbetního tuku na úspěšnost chovu a následnou reprodukci prasniček The effect of attained bacfat thickness on an effective stock-introducion and subsequent reproduction potential in gilts Vliv dosažené výšky hřbetního tuku na úspěšnost chovu a následnou reprodukci prasniček
skos:prefLabel
Vliv dosažené výšky hřbetního tuku na úspěšnost chovu a následnou reprodukci prasniček Vliv dosažené výšky hřbetního tuku na úspěšnost chovu a následnou reprodukci prasniček The effect of attained bacfat thickness on an effective stock-introducion and subsequent reproduction potential in gilts
skos:notation
RIV/60460709:41210/09:31224!RIV10-MZE-41210___
n4:aktivita
n10:P n10:Z
n4:aktivity
P(QG60045), Z(MSM6046070901)
n4:cisloPeriodika
2
n4:dodaniDat
n6:2010
n4:domaciTvurceVysledku
n12:2021455 n12:3066207 n12:4516753 n12:3505774 n12:8271275
n4:druhVysledku
n8:J
n4:duvernostUdaju
n16:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
349203
n4:idVysledku
RIV/60460709:41210/09:31224
n4:jazykVysledku
n17:cze
n4:klicovaSlova
pig; reproduction; body score; backfat thickness; gilt
n4:klicoveSlovo
n7:reproduction n7:body%20score n7:gilt n7:backfat%20thickness n7:pig
n4:kodStatuVydavatele
NL - Nizozemsko
n4:kontrolniKodProRIV
[ED251C7E8F34]
n4:nazevZdroje
Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
n4:obor
n5:GG
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n9:QG60045
n4:rokUplatneniVysledku
n6:2009
n4:svazekPeriodika
3
n4:tvurceVysledku
Stupka, Roman Čítek, Jaroslav Šprysl, Michal Dvořáková, Věra Kratochvílová, Hana
n4:zamer
n19:MSM6046070901
s:issn
1802-7547
s:numberOfPages
5
n14:organizacniJednotka
41210