This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A30132%21RIV10-MSM-41210___/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A30132%21RIV10-MSM-41210___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Physiochemical and organoleptic changes of three apple cultivars (Golden Delicious, Idared and Gloster) were monitored during 14 weeks of their storage at 6 °C and relative humidity 70%. Sensory quality of apples was assessed by category point scale and sensory profile was evaluated by graphical unstructured scale. Physiochemical changes were monitored by weight changes, refractive index, titratable acidity and dry matter content. All examined parameters changed during the observed period, mainly weight, texture and taste. There were also differences among tested cultivars. Statistically significant correlations between organoleptic and physiochemical data were found between texture characteristics and weight changes, and between sweet taste and refractive index values. Fyzikálně-chemické a organoleptické změny vybraných odrůd jablek (Golden Delicious, Idared a Gloster) byly monitorovány ve třech po sobě následujících letech po dobu 14 týdnů. Jablka byla skladována za normální atmosféry při teplotě 6 °C a relativní vlhkosti 70 %. Senzorická kvalita plodů byla hodnocena kategorovou bodovou stupnicí a metodou profilu. Z fyzikálně-chemických změn byly monitorovány změny hmotnosti, sušiny, refraktometrické sušiny a titrační kyselosti. Změny během skladování byly zaznamenány zejména v hmotnosti, textuře a některých dílčích chutích. Rozdíly byly zjištěny i mezi jednotlivými odrůdami jablek. Statisticky významné korelace mezi organoleptickými a fyzikálně-chemickými vlastnostmi byly zjištěny mezi texturními charakteristikami a změnami hmotnosti či mezi sladkou chutí a hodnotami refraktometrické sušiny. Fyzikálně-chemické a organoleptické změny vybraných odrůd jablek (Golden Delicious, Idared a Gloster) byly monitorovány ve třech po sobě následujících letech po dobu 14 týdnů. Jablka byla skladována za normální atmosféry při teplotě 6 °C a relativní vlhkosti 70 %. Senzorická kvalita plodů byla hodnocena kategorovou bodovou stupnicí a metodou profilu. Z fyzikálně-chemických změn byly monitorovány změny hmotnosti, sušiny, refraktometrické sušiny a titrační kyselosti. Změny během skladování byly zaznamenány zejména v hmotnosti, textuře a některých dílčích chutích. Rozdíly byly zjištěny i mezi jednotlivými odrůdami jablek. Statisticky významné korelace mezi organoleptickými a fyzikálně-chemickými vlastnostmi byly zjištěny mezi texturními charakteristikami a změnami hmotnosti či mezi sladkou chutí a hodnotami refraktometrické sušiny.
dcterms:title
Korelace změn kvalitativních parametrů jablek během skladování Korelace změn kvalitativních parametrů jablek během skladování Correlation of qualitative parameters of apples during the storage
skos:prefLabel
Korelace změn kvalitativních parametrů jablek během skladování Correlation of qualitative parameters of apples during the storage Korelace změn kvalitativních parametrů jablek během skladování
skos:notation
RIV/60460709:41210/09:30132!RIV10-MSM-41210___
n3:aktivita
n8:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046070901)
n3:cisloPeriodika
7
n3:dodaniDat
n5:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n6:6425569 n6:4412117 n6:6547486
n3:druhVysledku
n11:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
322528
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/09:30132
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
apples, sensory analysis, storage, composition
n3:klicoveSlovo
n7:sensory%20analysis n7:storage n7:composition n7:apples
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[09405EDA3C59]
n3:nazevZdroje
Zahradnictví
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2009
n3:svazekPeriodika
2009
n3:tvurceVysledku
Kubínová, Alena Kouřimská, Lenka Legarová, Veronika
n3:zamer
n4:MSM6046070901
s:issn
1213-7596
s:numberOfPages
3
n13:organizacniJednotka
41210