This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21227%21RIV08-MZE-41210___/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21227%21RIV08-MZE-41210___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Se zvyšováním ploch máku se objevují nedostatky v pěstitelské technologii, související se zakládáním porostů a úpravou osiva. Výsevek máku dosahuje v praxi téměř šestinásobného množství, než je potřebné k založení optimálně hustého porostu. Byl sledován vliv třídění osiva jarního máku odrůd Major a Lazur v letech 2006 a 2007. Třídění se uskutečnilo na principu měrné hmotnosti a velikosti semen. Nejlepších semenářských vlastností osiva a následných produkčních schopností porostu dosahovala varianta semen s vyšší HTS. Při třídění semen podle jejich velikosti měla nejvyšší biologickou hodnotu semena větší než 1,1mm, avšak pro-dukčně nejvýnosnější byl porost založený ze semen o velikosti 1,0-1,1mm. Odlišná kvalita osiva může ovlivňovat výkonnost založeného porostu, avšak zároveň prokazuje velkou závislost vzcházivosti máku na podmínkách prostředí. Se zvyšováním ploch máku se objevují nedostatky v pěstitelské technologii, související se zakládáním porostů a úpravou osiva. Výsevek máku dosahuje v praxi téměř šestinásobného množství, než je potřebné k založení optimálně hustého porostu. Byl sledován vliv třídění osiva jarního máku odrůd Major a Lazur v letech 2006 a 2007. Třídění se uskutečnilo na principu měrné hmotnosti a velikosti semen. Nejlepších semenářských vlastností osiva a následných produkčních schopností porostu dosahovala varianta semen s vyšší HTS. Při třídění semen podle jejich velikosti měla nejvyšší biologickou hodnotu semena větší než 1,1mm, avšak pro-dukčně nejvýnosnější byl porost založený ze semen o velikosti 1,0-1,1mm. Odlišná kvalita osiva může ovlivňovat výkonnost založeného porostu, avšak zároveň prokazuje velkou závislost vzcházivosti máku na podmínkách prostředí. Increasement of poppy seed area brings insufficiences in growing technology, which is re-lated to stands establishment and seed treatment. Seed rate of poppy seed in practice is nearly six times higher than it is necessary to establish optimum dense stand. We monitored influence of seed classification in spring poppy, cultivars Major and Lazur during 2006 - 2007. Classifi-cation was based on prinicple of specific weight and seeds size. The best seed production pro-perties of seed and consequent production abilities were reached in variant of seeds with higher HTS. The highest biology value was found in seeds higher than 1,1mm, but the highest yield was reached with seeds of size 1,0-1,1mm. Different quality of seed can influence perfor-mance of established stand, but also proves significant dependance of poppy seed emergence on environmental conditions.
dcterms:title
Podíl fyzikálních vlastností semen máku na biologické a produkční hodnotě osiva. Podíl fyzikálních vlastností semen máku na biologické a produkční hodnotě osiva. Share of physical properties of poppy seeds in biological and production value of seed
skos:prefLabel
Share of physical properties of poppy seeds in biological and production value of seed Podíl fyzikálních vlastností semen máku na biologické a produkční hodnotě osiva. Podíl fyzikálních vlastností semen máku na biologické a produkční hodnotě osiva.
skos:notation
RIV/60460709:41210/07:21227!RIV08-MZE-41210___
n3:strany
77;81
n3:aktivita
n12:P
n3:aktivity
P(QF3173)
n3:dodaniDat
n16:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n8:5116333 n8:2069520 n8:6827845 n8:6420478
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n4:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
441706
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/07:21227
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
poppy; seeds; seeds size; specific weight; germination; emergence; stand productivity
n3:klicoveSlovo
n6:emergence n6:germination n6:seeds%20size n6:specific%20weight n6:seeds n6:poppy n6:stand%20productivity
n3:kontrolniKodProRIV
[CE42AC7EF485]
n3:mistoKonaniAkce
ČZU v Praze, Větrný Jeníkov, Vsisko
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Agricultura scientia prosperita, Prosperující olejniny
n3:obor
n7:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n21:QF3173
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2007
n3:tvurceVysledku
Pšenička, Petr Vašák, Jan Cihlář, Pavel Hosnedl, Václav
n3:typAkce
n18:WRD
n3:zahajeniAkce
2007-12-12+01:00
s:numberOfPages
5
n13:hasPublisher
Česká zemědělská univerzita v Praze
n11:isbn
978-80-213-1715-4
n20:organizacniJednotka
41210