This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://localhost/temp/predkladatel/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6https://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16531%21RIV07-MSM-41210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A16531%21RIV07-MSM-41210___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 – 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 –3%), posklizňové ošetření (0,5 – 1%), Utužení půdy (0,5 – 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- jasně prokazují, významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami – Dub, Humburky, Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Reakce kvality na intenzitu pěstování je zřetelná v abnormálních letech, zatímco v bezproblémových pak se tyto rozdíly vyrovnávají, stejně tak jako výnosy. Intenzita pěstování jednoznačně neovlivňuje olejnatost u odrůd Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 – 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 –3%), posklizňové ošetření (0,5 – 1%), Utužení půdy (0,5 – 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- jasně prokazují, významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami – Dub, Humburky, Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Reakce kvality na intenzitu pěstování je zřetelná v abnormálních letech, zatímco v bezproblémových pak se tyto rozdíly vyrovnávají, stejně tak jako výnosy. Intenzita pěstování jednoznačně neovlivňuje olejnatost u odrůd The oil content as the most important sign is genetically conditional feature and successin factors her influences is : variety ( 1-4%), year and area of cultivation (1-3%), after harvest treatment )0,5-1%), compaction of the soil (0,5- 1%), complex of agrotechnical influence. Besides variety exhibits considerable on the oil content year with the lowest value in 1999/00 and the highest 2003/04. Cold localities- Petrovice, Měřín, Kelč, definite prove, namely in year 2003/04 significantly increase of the oil content in compare with the warm localities – Dub, Humburky, Hrotovice. The intensive technology is as one of obstacle crop technologies. Intensive technology stimulate rapeseed to maximum yield leading for decreasing of oil content. In this case the most significant is first of all application rates of nitrogen in the spring with the application of fertilizer at start of flowering, which in consequence of support biosynthesis proteins decreases of oil content. Reaction of quality on intensive tech
dcterms:title
Kvalita olejnin - I. Řepka ozimá Kvalita olejnin - I. Řepka ozimá Quality of oilseed
skos:prefLabel
Kvalita olejnin - I. Řepka ozimá Kvalita olejnin - I. Řepka ozimá Quality of oilseed
skos:notation
RIV/60460709:41210/06:16531!RIV07-MSM-41210___
n3:strany
73;78
n3:aktivita
n15:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046070901)
n3:dodaniDat
n13:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n12:5116333 n12:2311607 n12:4502523
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n8:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
482641
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/06:16531
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
winter rape, oil content, variety, year, areas of cultivation, intensity of cultivation, experimental, economic, glucosinolates
n3:klicoveSlovo
n11:glucosinolates n11:winter%20rape n11:experimental n11:economic n11:areas%20of%20cultivation n11:oil%20content n11:variety n11:year n11:intensity%20of%20cultivation
n3:kontrolniKodProRIV
[36A2DB13271C]
n3:mistoKonaniAkce
ČZU Praha, Větrný Jeníkov ( 14.12.2006)
n3:mistoVydani
Česká zemědělská univerzita v Praze
n3:nazevEdiceCisloSvazku
Neuvedeno, 0
n3:nazevZdroje
Agricultura - Sciencia- prosperitas - Prosperující olejniny
n3:obor
n16:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2006
n3:tvurceVysledku
Bečka, David Vašák, Jan Zukalová, Helena
n3:typAkce
n9:WRD
n3:zahajeniAkce
2006-12-13+01:00
n3:zamer
n4:MSM6046070901
s:numberOfPages
6
n19:hasPublisher
Česká zemědělská univerzita v Praze; Česká zemědělská společnost - pobočka FYTO
n6:isbn
80-213-1581-4
n21:organizacniJednotka
41210