This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A15437%21RIV07-MSM-41210___/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F06%3A15437%21RIV07-MSM-41210___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 – 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 –3%), posklizňové ošetření (0,5 – 1%), Utužení půdy (0,5 – 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- v průběhu tří let jasně prokazují, významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami – Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Reakce kvality na intenzitu pěstování je zřetelná v abno Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 – 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 –3%), posklizňové ošetření (0,5 – 1%), Utužení půdy (0,5 – 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- v průběhu tří let jasně prokazují, významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami – Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Reakce kvality na intenzitu pěstování je zřetelná v abno The oil content as the most important sign is genetically conditional feature and successin factors her influences is : variety ( 1-4%), year and area of cultivation (1-3%), after harvest treatment )0,5-1%), compaction of the soil (0,5- 1%), complex of agrotechnical influence. Besides variety exhibits considerable on the oil content year with the lowest value in 1999/00 and the highest 2003/04. Cold localities- Petrovice, Měřín, Kelč, definite prove, namely in year 2003/04 significantly increase of the oil content in compare with the warm localities – Dub, Humburky, Hrotovice. Between these localities stand Vstiš, Chrášťany, which their climatic conditions also line up the value of oil content between the both extreme value. The intensive technology is as one of obstacle crop technologies. Intensive technology stimulate rapeseed to maximum yield leading for decreasing of oil content. In this case the most significant is first of all application rates of nitrogen in the spring with the application of
dcterms:title
Kvalita-Řepka-Zemědělství Kvalita-Řepka-Zemědělství Quality-Rapeseed - Agriculture
skos:prefLabel
Kvalita-Řepka-Zemědělství Kvalita-Řepka-Zemědělství Quality-Rapeseed - Agriculture
skos:notation
RIV/60460709:41210/06:15437!RIV07-MSM-41210___
n3:strany
117;123
n3:aktivita
n7:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046070901)
n3:dodaniDat
n9:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n4:5116333 n4:2311607
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
482692
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/06:15437
n3:jazykVysledku
n12:cze
n3:klicovaSlova
winter rapeseed, oil content, variety, year, locality, growing intensity, experimental, economical
n3:klicoveSlovo
n5:winter%20rapeseed n5:experimental n5:year n5:variety n5:oil%20content n5:economical n5:growing%20intensity n5:locality
n3:kontrolniKodProRIV
[E1D6D73AFF88]
n3:mistoKonaniAkce
ČZU Praha, Hrotovice (o. Třebíč)
n3:mistoVydani
Česká zemědělská společnost na ČZU v Praze a k
n3:nazevEdiceCisloSvazku
Neuvedeno, 0
n3:nazevZdroje
Agricultura- scientia prosperitas - Řepka ,mák, hořčice -
n3:obor
n21:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2006
n3:tvurceVysledku
Vašák, Jan Bečka, David
n3:typAkce
n10:WRD
n3:zahajeniAkce
2006-02-08+01:00
n3:zamer
n17:MSM6046070901
s:numberOfPages
7
n14:hasPublisher
Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta. Katedra rostlinné výroby; Česká zemědělská společnost
n18:isbn
80-213-1445-1
n19:organizacniJednotka
41210