This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n22http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n7https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11682%21RIV06-GA0-41210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11682%21RIV06-GA0-41210___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Kvalita lepku pro specifické finální využití je dána zejména optimální kombinací zásobních bílkovin – gliadinů a gluteninů. Cílem práce bylo zjistit vliv skladby bílkovin na technologickou kvalitu pšenice pro různé směry využití. U vybraného souboru 15 odrůd pšenice ozimé z různých skupin jakosti (E, A, B, C) a z různých půdně-klimatických podmínek ČR (OZ ÚKZÚZ Domanínek, Lípa, Hradec, Nechanice a ŠS Stupice) byla hodnocena skladba bílkovin metodou diskontinuální sekvenční frakcionace dle Osborna a dále byly stanoveny vybrané parametry technologické jakosti. Odrůdy s vyšším obsahem gluteninů chovaly jako technologicky kvalitnější odrůdy, vhodné pro pekařské využití. Tyto odrůdy dosahovaly vyšších hodnot sedimentačního indexu podle Zelenyho, lepších hodnot reologických parametrů (farinograf, extenzograf) a vyššího objemu pečiva při pekařském pokusu. Kvalita lepku pro specifické finální využití je dána zejména optimální kombinací zásobních bílkovin – gliadinů a gluteninů. Cílem práce bylo zjistit vliv skladby bílkovin na technologickou kvalitu pšenice pro různé směry využití. U vybraného souboru 15 odrůd pšenice ozimé z různých skupin jakosti (E, A, B, C) a z různých půdně-klimatických podmínek ČR (OZ ÚKZÚZ Domanínek, Lípa, Hradec, Nechanice a ŠS Stupice) byla hodnocena skladba bílkovin metodou diskontinuální sekvenční frakcionace dle Osborna a dále byly stanoveny vybrané parametry technologické jakosti. Odrůdy s vyšším obsahem gluteninů chovaly jako technologicky kvalitnější odrůdy, vhodné pro pekařské využití. Tyto odrůdy dosahovaly vyšších hodnot sedimentačního indexu podle Zelenyho, lepších hodnot reologických parametrů (farinograf, extenzograf) a vyššího objemu pečiva při pekařském pokusu. The quality of gluten for specific final utilization depends on optimal combination of storage proteins – gliadins and glutenins. The aim of this project was to find the effect of protein composition to technological quality of wheat for different ways of utilization. Selected set of 15 varieties of winter wheat from different groups of quality (E, A, B, C) and from different soil-climatic conditions of the Czech Republic was used for evaluation of protein fractions composition, using discontinual sequential fractionation according to Osborne and determination of parameters of technological quality of the wheat grain. According to our results varieties with higher content of glutenins behaved as a technologically better varieties, suitable for baking utilization. These varieties reached for higher values of Zeleny sedimentatin index, better values of rheological parameters (farinograph, extensograph) and higher yield of bread in baking experiments.
dcterms:title
VLIV SKLADBY BÍLKOVIN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU PŠENICE S OHLEDEM NA RŮZNÉ SMĚRY VYUŽITÍ EFFECT OF PROTEIN COMPOSITION ON TECHNOLOGICAL QUALITY OF WHEAT IN RELATION TO DIFFERENT WAYS OF UTILIZATION VLIV SKLADBY BÍLKOVIN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU PŠENICE S OHLEDEM NA RŮZNÉ SMĚRY VYUŽITÍ
skos:prefLabel
VLIV SKLADBY BÍLKOVIN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU PŠENICE S OHLEDEM NA RŮZNÉ SMĚRY VYUŽITÍ EFFECT OF PROTEIN COMPOSITION ON TECHNOLOGICAL QUALITY OF WHEAT IN RELATION TO DIFFERENT WAYS OF UTILIZATION VLIV SKLADBY BÍLKOVIN NA TECHNOLOGICKOU KVALITU PŠENICE S OHLEDEM NA RŮZNÉ SMĚRY VYUŽITÍ
skos:notation
RIV/60460709:41210/05:11682!RIV06-GA0-41210___
n3:strany
0;0
n3:aktivita
n12:Z n12:P
n3:aktivity
P(GD521/05/H013), Z(MSM6046070901)
n3:dodaniDat
n17:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n4:1683179 n4:3123332
n3:druhVysledku
n20:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
549409
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/05:11682
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
wheat quality, varieties, cultivation locality, protein composition
n3:klicoveSlovo
n10:wheat%20quality n10:varieties n10:protein%20composition n10:cultivation%20locality
n3:kontrolniKodProRIV
[6635ABE39C81]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevEdiceCisloSvazku
Neuvedeno, 0
n3:nazevZdroje
MendelNet 05 Agro
n3:obor
n11:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n15:GD521%2F05%2FH013
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2005
n3:tvurceVysledku
Capouchová, Ivana Krejčířová, Lucie
n3:typAkce
n21:WRD
n3:zahajeniAkce
2005-08-31+02:00
n3:zamer
n22:MSM6046070901
s:numberOfPages
1
n19:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n7:isbn
80-7157-905-X
n16:organizacniJednotka
41210