This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n18https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11670%21RIV06-MSM-41210___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A11670%21RIV06-MSM-41210___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Velký rozvoj produkce pšeničného škrobu klade značné požadavky na škrobárenskou pšenici. Její jakost je dána především odrůdou, která je schopna poskytovat vysoký výnos a kvalitu škrobu a udržet si tyto vlastnosti i v různých půdně-klimatických podmínkách a ročnících. Ve dvouletém období (2003 a 2004) jsme hodnotili vybraný soubor odrůd ozimé pšenice domácí i zahraniční provenience z hlediska vhodnosti pro škrobárenské využití. Cílem výzkumu bylo posoudit vliv odrůdy a pěstitelské lokality (OZ ÚKZÚZ Nechanice, Hradec nad Svitavou, Lípa, Domanínek a ŠS Stupice) na obsah škrobu a mokrého lepku, který je při výrobě škrobu cenným koproduktem. K odrůdám, které dosáhly nejvyššího obsahu škrobu v sušině zrna, patřily v roce 2003 odrůdy Bill a Ilias z jakostní skupiny A a Meritto z jakostní skupiny B; v roce 2004 kromě těchto odrůd i odrůdy Clarus, Corsaire a Versailles z jakostní skupiny C. V obou pokusných ročnících se v obsahu škrobu i mokrého lepku v sušině zrna od sebe statisticky průkazně lišila Velký rozvoj produkce pšeničného škrobu klade značné požadavky na škrobárenskou pšenici. Její jakost je dána především odrůdou, která je schopna poskytovat vysoký výnos a kvalitu škrobu a udržet si tyto vlastnosti i v různých půdně-klimatických podmínkách a ročnících. Ve dvouletém období (2003 a 2004) jsme hodnotili vybraný soubor odrůd ozimé pšenice domácí i zahraniční provenience z hlediska vhodnosti pro škrobárenské využití. Cílem výzkumu bylo posoudit vliv odrůdy a pěstitelské lokality (OZ ÚKZÚZ Nechanice, Hradec nad Svitavou, Lípa, Domanínek a ŠS Stupice) na obsah škrobu a mokrého lepku, který je při výrobě škrobu cenným koproduktem. K odrůdám, které dosáhly nejvyššího obsahu škrobu v sušině zrna, patřily v roce 2003 odrůdy Bill a Ilias z jakostní skupiny A a Meritto z jakostní skupiny B; v roce 2004 kromě těchto odrůd i odrůdy Clarus, Corsaire a Versailles z jakostní skupiny C. V obou pokusných ročnících se v obsahu škrobu i mokrého lepku v sušině zrna od sebe statisticky průkazně lišila A great development of production of wheat starch puts great demands on wheat for starch production. Its quality is restricted above all by a variety, which is able to provide a require yield as well as the quality of starch and to hold these properties even in different soil-climatic conditions and years. In two-year period (2003 and 2004) was evaluated a selected set of varieties of winter wheat of domestic provenance in view of suitability and efficiency for starch-making purposes. The aim of the research was to judge the effet of variety and cultivation locality (Nechanice, Hradec, Lípa, Domanínek, Stupice) on the content of starch and wet gluten. The highest content of starch in grain dry matter was in harvest year 2003 determined in varieties from quality group A, mainly Bill and Ilias, and also Meritto from quality group B; in harvest year 2004 also in varieties from quality group C – Clarus, Corsaire and Versailles. In both experiemntal years were determined statistically significant di
dcterms:title
KVALITA ODRŮD PŠENICE PRO PRODUKCI ŠKROBU QUALITY OF WHEAT VARIETIES FOR THE STARCH PRODUCTION KVALITA ODRŮD PŠENICE PRO PRODUKCI ŠKROBU
skos:prefLabel
QUALITY OF WHEAT VARIETIES FOR THE STARCH PRODUCTION KVALITA ODRŮD PŠENICE PRO PRODUKCI ŠKROBU KVALITA ODRŮD PŠENICE PRO PRODUKCI ŠKROBU
skos:notation
RIV/60460709:41210/05:11670!RIV06-MSM-41210___
n3:strany
85;85
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM6046070901)
n3:dodaniDat
n5:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n9:9047131 n9:1683179 n9:9700706 n9:3123332
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
527523
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/05:11670
n3:jazykVysledku
n21:cze
n3:klicovaSlova
wheat for starch production, varieties, starch content, wet gluten content, cultivation locality
n3:klicoveSlovo
n8:varieties n8:cultivation%20locality n8:wet%20gluten%20content n8:wheat%20for%20starch%20production n8:starch%20content
n3:kontrolniKodProRIV
[1A6341F15EFA]
n3:mistoKonaniAkce
České Budějovice
n3:mistoVydani
České Budějovice
n3:nazevEdiceCisloSvazku
Neuvedeno, 0
n3:nazevZdroje
Ekotrend 2005
n3:obor
n19:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2005
n3:tvurceVysledku
Petr, Jiří Kuchtová, Perla Krejčířová, Lucie Capouchová, Ivana
n3:typAkce
n14:WRD
n3:zahajeniAkce
2005-08-31+02:00
n3:zamer
n20:MSM6046070901
s:numberOfPages
1
n13:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
n18:isbn
80-7040-783-2
n12:organizacniJednotka
41210