This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A%23%23%2311538%21RIV06-MZE-41210___/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F05%3A%23%23%2311538%21RIV06-MZE-41210___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 - 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 -3%), posklizňové ošetření (0,5 - 1%), Utužení půdy (0,5 - 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- Petrovice, Měřín, Kelč, jasně prokazují, zejména v r.2003/04 významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami - Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Hektarový výnos tuku může být Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 - 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 -3%), posklizňové ošetření (0,5 - 1%), Utužení půdy (0,5 - 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- Petrovice, Měřín, Kelč, jasně prokazují, zejména v r.2003/04 významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami - Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Hektarový výnos tuku může být The oil content as the most important sign is genetically conditional feature and successin factors her influences is : variety ( 1-4%), year and area of cultivation (1-3%), after harvest treatment )0,5-1%), compaction of the soil (0,5- 1%), complex of agrotechnical influence. Besides variety exhibits considerable on the oil content year with the lowest value in 1999/00 and the highest 2003/04. Cold localities- Petrovice, Měřín, Kelč, definite prove, namely in year 2003/04 significantly increase of theoil content in compare with the warm localities - Dub, Humburky, Hrotovice. Between these localities stand Vstiš, Chrášťany, which their climatic conditions also line up the value of oil content between the both extreme value. The intensive technology isas one of obstacle crop technologies. Intensive technology stimulate rapeseed to maximum yield leading for decreasing of oil content. In this case the most significant is first of all application rates of nitrogen in the spring with the application of
dcterms:title
Kvalita olejnin při intenzivní produkci. Kvalita olejnin při intenzivní produkci. Oilseed Crop Quality in the Intensive Production
skos:prefLabel
Kvalita olejnin při intenzivní produkci. Kvalita olejnin při intenzivní produkci. Oilseed Crop Quality in the Intensive Production
skos:notation
RIV/60460709:41210/05:###11538!RIV06-MZE-41210___
n3:strany
69;73
n3:aktivita
n14:P
n3:aktivity
P(QF3246)
n3:dodaniDat
n4:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n11:4502523 n11:5116333 n11:2311607
n3:druhVysledku
n15:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
527524
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/05:###11538
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
winter rapeseed, oil content, variety, year, locality, growing intensity, experimental, economical
n3:klicoveSlovo
n12:locality n12:variety n12:year n12:growing%20intensity n12:oil%20content n12:winter%20rapeseed n12:economical n12:experimental
n3:kontrolniKodProRIV
[1165BCF42CFD]
n3:mistoKonaniAkce
ČZU v Praze, 22.2.2005, Hrotovice, 23.2.2005
n3:mistoVydani
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetic
n3:nazevZdroje
Agricultura-Scientia-Prosperitas: Řepka, mák, slunečnice a hořčice
n3:obor
n21:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n6:QF3246
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2005
n3:tvurceVysledku
Zukalová, Helena Bečka, David Vašák, Jan
n3:typAkce
n10:WRD
n3:zahajeniAkce
2005-02-22+01:00
s:numberOfPages
5
n19:hasPublisher
Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta. Katedra rostlinné výroby; Česká zemědělská společnost
n20:isbn
80-213-1289-0
n13:organizacniJednotka
41210