This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003795%21RIV%2F2003%2FMSM%2F412103%2FN/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00003795%21RIV%2F2003%2FMSM%2F412103%2FN
rdf:type
n17:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The content of lactose was determinated in the different race cow milk collected from eight farms in the Czech republic. The differences in the levels of lactose in milk collected in different farms are statistically significant, but the influence of race on the content of lactose in milk is not statistically significant. The levels of lactose in model yoghurts decrease during yoghurt fermentation, but if the milk powder was add to starting mixture, the level of lactose in final product is often higher than the content of lactose in raw milk (4,8 %). Byl sledován obsah laktosy v mléce dojnic různých plemen z 8 farem v České republice. Byly shledány statisticky významné rozdíly v obsahu laktosy v mléce dojnic chovaných na různých farmách, vliv plemene na obsah laktosy prokázán nebyl. Hladiny laktosy vmodelově připravených jogurtech v průběhu zrání potvrdily předpoklad, že během fermentace dochází ke snižování obsahu laktosy. Pokud bylo při výrobě jogurtů tepelně ošetřené mléko zahuštěno sušeným mlékem došlo k vzestupu obsahu laktosy ve výchozí směs i, a to na takovou úroveň , že i po ukončení fermentace byl obsah laktosy u poloviny připravených jogurtů vyšší než u průměrného vzorku mléka tj. 4,80 %.
dcterms:title
Lactose content in milk and some milk products Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích
skos:prefLabel
Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích Lactose content in milk and some milk products
skos:notation
RIV/60460709:41210/02:00003795!RIV/2003/MSM/412103/N
n3:strany
30-32
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM 412100003)
n3:dodaniDat
n12:2003
n3:domaciTvurceVysledku
n9:9589244 n9:7976089 n9:6632718 n9:5040663
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
656477
n3:idVysledku
RIV/60460709:41210/02:00003795
n3:jazykVysledku
n5:cze
n3:klicovaSlova
milk, lactose, yoghurt, lactose intolerance
n3:klicoveSlovo
n6:yoghurt n6:lactose n6:lactose%20intolerance n6:milk
n3:kontrolniKodProRIV
[FF36F35231ED]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník referátů z mezinárodní konference Katedry chovu skotu a mlékařství ČZU v Praze %22Den mléka 2002%22
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:pocetUcastnikuAkce
0
n3:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2002
n3:tvurceVysledku
Hejtmánková, Alena Dragounová, Hedvika Toušová, Renata Tesař, V. Louda, František
n3:typAkce
n15:CST
n3:zahajeniAkce
2002-05-23+02:00
n3:zamer
n18:MSM%20412100003
s:numberOfPages
3
n20:hasPublisher
Česká zemědělská univerzita v Praze
n19:isbn
80-213-0900-8
n10:organizacniJednotka
41210