This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12https://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002705%21RIV%2F2002%2FMSM%2F412102%2FN/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002705%21RIV%2F2002%2FMSM%2F412102%2FN
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
Bifidobakterie jsou často používány jako probiotické kultury. Tyto bakterie jsou zejména v poslední době přidávány do fermentovaných mléčných výrobků, sýrů, cukrovinek, zmrzlin a rozličných potravních doplňků. Tato práce popisuje stanovení a izolaci bifidobakterií z komerčních produktů zakoupených na českém a zahraničním trhu. Vybrané izoláty byly identifikovány a charakterizovány. Výrobky lze podle zjištěných počtů bifidobakterií rozdělit na produkty s pravidelným a vysokým výskytem bifidobakterií (počty bifidobakterií okolo 106 /g , lyofilizované preparáty, některé mléčné fermentované výrobky), výrobky s nepravidelným nebo nízkým výskytem bifidobakterií (některé mléčné fermentované výrobky, másla) a výrobky ve kterých nebyly bifidobakterie nalezeny(některé potravní doplňky). Kmeny izolované z mléčných kvašených výrobků byly většinou identifikovány jako Bifidobacterium animalis. Izolované kmeny byly zpravidla odolnější vůči žluči v porovnání se sbírkovými kmeny a měly rozdílné růstové parametry n The aim of the present work was the enumeration and isolation of bifidobacteria in fermented milk products, other food, lyophilised preparates, and food supplements. The products tested were purchased on Europe market. The product tested could be dividedinto three groups: 1) Products with high concentration of bifidobacteria (> 106/g; lyophilised powders, some fermented milk products). 2) Products with variable or low occurrence of bifidobacteria (some fermented milk products, butter). 3) Products whic h claimed the presence of bifidobacteria but no bifidobacteria were found (some food supplements). Eight isolates of bifidobacteria from fermented milk products were characterised and identified to the species level. Seven strains out of them were identified as Bifidobacterium animalis. The remaining one was identified as B. pseudolongum. The strains isolated from fermented products were more resistant to bile compared to human isolates.
dcterms:title
Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích Occurrence and determonation of bifidobacteria in fermented milk products and food supplements.
skos:prefLabel
Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích Occurrence and determonation of bifidobacteria in fermented milk products and food supplements.
skos:notation
RIV/60460709:41210/01:00002705!RIV/2002/MSM/412102/N
n4:strany
83-86
n4:aktivita
n7:Z
n4:aktivity
Z(MSM 412100003)
n4:dodaniDat
n17:2002
n4:domaciTvurceVysledku
n8:7344929 n8:8865205
n4:druhVysledku
n10:D
n4:duvernostUdaju
n21:S
n4:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
701273
n4:idVysledku
RIV/60460709:41210/01:00002705
n4:jazykVysledku
n18:cze
n4:klicovaSlova
bifidobacteria, food microbiology, fermented milk products
n4:klicoveSlovo
n14:fermented%20milk%20products n14:bifidobacteria n14:food%20microbiology
n4:kontrolniKodProRIV
[93B719F9BB0E]
n4:mistoKonaniAkce
Praha
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník celostátní přehlídky sýrů %22Mléko a sýry 2001%22
n4:obor
n13:EE
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:pocetUcastnikuAkce
0
n4:pocetZahranicnichUcastnikuAkce
0
n4:rokUplatneniVysledku
n17:2001
n4:tvurceVysledku
Vlková, Eva Rada, Vojtěch Bartoňová, J.
n4:typAkce
n15:CST
n4:zahajeniAkce
2001-01-01+01:00
n4:zamer
n5:MSM%20412100003
s:numberOfPages
4
n19:hasPublisher
ČMsM
n12:isbn
80-86238-12-1
n16:organizacniJednotka
41210