This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41110%2F14%3A66202%21RIV15-MSM-41110___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41110%2F14%3A66202%21RIV15-MSM-41110___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Podstatná část publikace vychází z průzkumu nabídky bezlepkových potravin v České republice a ve Slovenské republice, jehož dvě fáze proběhly v průběhu roku 2012 a v 1. pololetí roku 2013. Hlavním cílem tohoto průzkumu bylo zmapovat a vyhodnotit nabídku a dostupnost potravin na trhu České republiky a Slovenské republiky pro výše uvedenou zvláštní výživu ve vybraných maloobchodních provozních jednotkách v obou zkoumaných zemích. Řešení vytčených oblastí výzkumu bylo postaveno na zjištění, že zainteresované firmy a společnosti, které vstupují do logistického řetězce při výrobě, dovozu, distribuci i prodeji potravin pro bezlepkovou dietu, se obávají ekonomických neúspěchů při prodeji těchto produktů. Dá se těžko odhadnout, kolik přijde zákazníků a kolik bezlepkových potravin dokážou prodat. Ekonomická stránka obchodu stále převažuje nad celospolečenským posláním, jímž je správně uspokojit i spotřebitele vyžadující produkty pro zvláštní výživu - bezlepkovou dietu. To je však nutné prodiskutovat v otevřen Podstatná část publikace vychází z průzkumu nabídky bezlepkových potravin v České republice a ve Slovenské republice, jehož dvě fáze proběhly v průběhu roku 2012 a v 1. pololetí roku 2013. Hlavním cílem tohoto průzkumu bylo zmapovat a vyhodnotit nabídku a dostupnost potravin na trhu České republiky a Slovenské republiky pro výše uvedenou zvláštní výživu ve vybraných maloobchodních provozních jednotkách v obou zkoumaných zemích. Řešení vytčených oblastí výzkumu bylo postaveno na zjištění, že zainteresované firmy a společnosti, které vstupují do logistického řetězce při výrobě, dovozu, distribuci i prodeji potravin pro bezlepkovou dietu, se obávají ekonomických neúspěchů při prodeji těchto produktů. Dá se těžko odhadnout, kolik přijde zákazníků a kolik bezlepkových potravin dokážou prodat. Ekonomická stránka obchodu stále převažuje nad celospolečenským posláním, jímž je správně uspokojit i spotřebitele vyžadující produkty pro zvláštní výživu - bezlepkovou dietu. To je však nutné prodiskutovat v otevřen The substantial part of the publication is based on the research of gluten-free food in the Czech and Slovak Republics the two phases of which were implemented during 2012 and first half of 2013 with the aim to map and evaluate the availability of gluten-free food in selected operating units of the retail trade within the Czech and Slovak Republics. The solution offered using the results of the research is based on the fact that the companies entering the logistic chain during production, distribution and sale of gluten-free food are afraid the sale of gluten-free food will mean economic failure for them. It is hard to estimate how many customers will come and how much they will buy. The economic perspective thus outweighs the social mission – to meet the needs of the customers requiring special nutrition products – gluten-free products. In order to deal with the situation properly, all stakeholders engaged in the production and sale of gluten-free products have to join in discussing this issue and c
dcterms:title
Maloobchod s bezlepkovými potravinami v České a Slovenské republice Retail sale of gluten-free foods in the Czech and Slovak Republics Maloobchod s bezlepkovými potravinami v České a Slovenské republice
skos:prefLabel
Retail sale of gluten-free foods in the Czech and Slovak Republics Maloobchod s bezlepkovými potravinami v České a Slovenské republice Maloobchod s bezlepkovými potravinami v České a Slovenské republice
skos:notation
RIV/60460709:41110/14:66202!RIV15-MSM-41110___
n3:aktivita
n7:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n15:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n14:7620993 n14:5744970
n3:druhVysledku
n17:C
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
27040
n3:idVysledku
RIV/60460709:41110/14:66202
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
retail, gluten-free foods, consumer, foodtrade, marketing, business.
n3:klicoveSlovo
n8:consumer n8:business. n8:retail n8:gluten-free%20foods n8:foodtrade n8:marketing
n3:kontrolniKodProRIV
[5C6A582DB2DD]
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevEdiceCisloSvazku
neuveden
n3:nazevZdroje
Maloobchod s bezlepkovými potravinami v České a Slovenské republice
n3:obor
n4:AH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetStranKnihy
61
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2014
n3:tvurceVysledku
Regnerová, Marta Sedliaková, Ingrid Kleinová, Katarína Nagyová, Ludmila Hes, Aleš
s:numberOfPages
25
n16:hasPublisher
Powerprint, Praha
n11:isbn
978-80-87994-11-5
n19:organizacniJednotka
41110