This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41110%2F07%3A23523%21RIV08-MSM-41110___/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kategorie/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41110%2F07%3A23523%21RIV08-MSM-41110___
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
In the Czech Republic mustard usually represents 1 – 2 % of plants growing area. Approximately 70 – 90 % of all production is exported, half of the amount as a seed and the same amount as a source for production of table mustard. This publication is focused on Sinapis alba L. because about 95 % of mustard has its origin in this kind of plant. Fundamental differences in growing regarding Brassica juncea L. are mentioned as well. Publication contains a classification of mustard, its importance in the Czech Republic, use and trade with seed, as well as the requirements for environment and insertion into a rotation of crops, type and seed. Moreover the publication deals with growing technology, fertilization, protection, pre-harvest measures, harvest and post-harvest treatment. Other part of the publication describes the quality of white mustard, market requirements and a summary of growing technology of white mustard for a high yield of seeds. Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1–2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70–90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, je publikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílé pro vysoké výnosy semen. Hořčice v ČR obvykle zaujímá 1–2% z plochy osevu plodin. Přibližně 70–90% produkce jde na export v dělení přibližně na poloviny jako osivo a jako zdroj pro výrobu stolních hořčic. Protože asi 95% hořčice pochází z druhu Sinapis alba L. - hořčice bílá, je publikace zaměřena na tuto plodinu. Jsou ale uvedeny základní odlišnosti pěstování pro hořčici sareptskou (Brassica juncea L.). Publikace obsahuje členění hořčic a jejich význam v ČR, užití a obchod se semenem, požadavky na prostředí a zařazení do osevního postupu, odrůdy a osivo hořčice. Dále pěstitelskou technologii, hnojení, ochranu, předsklizňová opatření, sklizeň a posklizňové ošetření. Součástí je také kvalita hořčice bílé, tržní požadavky a přehled komplexní pěstitelské technologie hořčice bílé pro vysoké výnosy semen.
dcterms:title
Mustard - growing guide Hořčice - pěstitelský rádce Hořčice - pěstitelský rádce
skos:prefLabel
Mustard - growing guide Hořčice - pěstitelský rádce Hořčice - pěstitelský rádce
skos:notation
RIV/60460709:41110/07:23523!RIV08-MSM-41110___
n4:aktivita
n17:Z
n4:aktivity
Z(MSM6046070901)
n4:dodaniDat
n11:2008
n4:domaciTvurceVysledku
n14:5621593 n14:7721501 n14:4502523 n14:5116333
n4:druhVysledku
n5:S
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:ekonomickeParametry
x
n4:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
424740
n4:idVysledku
RIV/60460709:41110/07:23523
n4:interniIdentifikace
978-80-87111-01-7
n4:jazykVysledku
n19:cze
n4:kategorie
n18:A
n4:klicovaSlova
mustard, growing, quality, method, yield
n4:klicoveSlovo
n7:quality n7:growing n7:yield n7:method n7:mustard
n4:kontrolniKodProRIV
[A5DC05E2304A]
n4:licencniPoplatek
n8:A
n4:lokalizaceVysledku
x
n4:obor
n13:GA
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n11:2007
n4:technickeParametry
x
n4:tvurceVysledku
Prášilová, Marie Vašák, Jan Mikšík, Vlastimil Zukalová, Helena
n4:vlastnik
n9:vlastnikVysledku
n4:vyuzitiJinymSubjektem
n10:A
n4:zamer
n12:MSM6046070901
n16:organizacniJednotka
41110