This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41110%2F05%3A9891%21RIV06-GA0-41110___/
n17https://schema.org/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41110%2F05%3A9891%21RIV06-GA0-41110___
rdf:type
n19:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The development of the pig genetic potential for meat efficiency requires consistent monitoring and analysis of the all factors including slaughter weight, which scientifically affects the results of the optimal realization of the pigs slaughters. Investigation of the slaughter weight of the pigs and percentage of lean meat was confirmed, that while increasing of the slaughter weight the percentage of lean meat is decreased. On the basis of this assessment the optimal slaughter weight for slaughter pigs was suggested. The limit of the slaughter weight of the pigs for optimal realization to the category S and E is up to 110 kg. The optimal weight of the pigs fluctuates between 105 – 107 kg. The data about the meatiness are then the feedback information for breeders and authors of hybridization programs. Thanks to statistical data it is possible to lead better the breeding and the total production of slaughter pigs. Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg. Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat. Rozvíjení genetického potenciálu prasat pro masnou užitkovost vyžaduje dùsledné sledování a vyhodnocování všech faktorù vèetnì vyskladòovací hmotnosti, která výsledky optimálního zpenìžování jateèných prasat výraznì ovlivòuje. Sledování závislosti mezi porážkovou hmotností jateèných prasat a podílem libové svaloviny byla potvrzena skuteènost, že se zvyšující se porážkovou hmotností dochází ke snižování podílu libového masa. Na základì provedeného šetøení byla navržena optimální porážková hmotnost pro jateèná prasata. Hranice živé hmotnosti pro optimální zatøiïování do kategorii S a E je do 110 kg. Ve sledovaném souboru se optimální hmotnost pohybovala v rozmezí 105-107 kg. Údaje o zmasilosti jsou potom zpìtnou informací pro šlechtitele a tvùrce hybridizaèních programù. Díky tìmto získaným údajùm lze lépe usmìròovat plemenitbu a celkovou produkci jateèných prasat.
dcterms:title
ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI RELATION OF MEATINESS OF SLAUGHTER PIGS TO SLAUGHTER WEIGHT
skos:prefLabel
RELATION OF MEATINESS OF SLAUGHTER PIGS TO SLAUGHTER WEIGHT ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI ZÁVISLOST ZMASILOSTI JATEČNÝCH PRASAT NA PORÁŽKOVÉ HMOTNOSTI
skos:notation
RIV/60460709:41110/05:9891!RIV06-GA0-41110___
n4:strany
357;360
n4:aktivita
n5:Z n5:P
n4:aktivity
P(GP525/02/D172), Z(MSM6046070901)
n4:dodaniDat
n9:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n8:8418209 n8:8119481 n8:8643660
n4:druhVysledku
n18:D
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
551967
n4:idVysledku
RIV/60460709:41110/05:9891
n4:jazykVysledku
n22:cze
n4:klicovaSlova
weight, slaughter pigs and percentage of lean meat
n4:klicoveSlovo
n15:slaughter%20pigs%20and%20percentage%20of%20lean%20meat n15:weight
n4:kontrolniKodProRIV
[B9571249BD33]
n4:mistoKonaniAkce
JU České Budějovice
n4:mistoVydani
JU České Budějovice
n4:nazevEdiceCisloSvazku
Neuvedeno, 0
n4:nazevZdroje
Aktuální problémy šlechtění chovu, zdraví a produkce prasat
n4:obor
n13:GA
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:projekt
n16:GP525%2F02%2FD172
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2005
n4:tvurceVysledku
Kunc, P. Ledvinka, Zdeněk Kovářová, Kateřina Samek, Miroslav
n4:typAkce
n21:WRD
n4:zahajeniAkce
2005-02-09+01:00
n4:zamer
n7:MSM6046070901
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
n17:isbn
80-85645-50-5
n6:organizacniJednotka
41110