This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60460709%3A41110%2F05%3A11977%21RIV06-GA0-41110___/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60460709%3A41110%2F05%3A11977%21RIV06-GA0-41110___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
The food quality mainly means satisfaction of the nutritious and sensor requirements of the consumer. The food also has to satisfy requirements on health wholesomeness, because it serves for people nutrition. According to the latest opinions, the sensory analysis in food quality appreciation is unsubstitutable. The evaluation outputs can have different form and for its processing contributes also mathematical-statistical methods. The consumer decision of the food quality is difficult to process due to entering of the other impacts which can be hardly mathematically formalized. One of the methods for transformation of the consumer thinking to the mathematical algorithm is for example fuzzy logic. The evaluation algorithm is described by the set of rules, which are close to the man thinking. Kvalita potravin znamená především uspokojení nutričních a senzorických požadavků spotřebitele, dále musí potravina splňovat požadavky na zdravotní nezávadnost, protože slouží k výživě lidí. Podle současných názorů je senzorická analýza při hodnocení jakosti potravin nezastupitelná. Rozhodování spotřebitele o jakosti potravin na základě senzorických vlastností je v tomto případě obtížné zpracovat, protože do něj mohou vstupovat i ostatní vlivy, které lze jen stěží matematicky formalizovat. Jednou z metod, jak přetransformovat uvažování spotřebitele do matematického algoritmu je například fuzzy logika. Algoritmus hodnocení (zpracování) je zapsán pomocí skupiny pravidel, která jsou blízká uvažování člověka Kvalita potravin znamená především uspokojení nutričních a senzorických požadavků spotřebitele, dále musí potravina splňovat požadavky na zdravotní nezávadnost, protože slouží k výživě lidí. Podle současných názorů je senzorická analýza při hodnocení jakosti potravin nezastupitelná. Rozhodování spotřebitele o jakosti potravin na základě senzorických vlastností je v tomto případě obtížné zpracovat, protože do něj mohou vstupovat i ostatní vlivy, které lze jen stěží matematicky formalizovat. Jednou z metod, jak přetransformovat uvažování spotřebitele do matematického algoritmu je například fuzzy logika. Algoritmus hodnocení (zpracování) je zapsán pomocí skupiny pravidel, která jsou blízká uvažování člověka
dcterms:title
EVALUATION OF THE FOOD QUALITY BY ALTERNATIVE METHODS HODNOCENÍ KVALITY POTRAVIN ALTERNATIVNÍMI PŘÍSTUPY HODNOCENÍ KVALITY POTRAVIN ALTERNATIVNÍMI PŘÍSTUPY
skos:prefLabel
HODNOCENÍ KVALITY POTRAVIN ALTERNATIVNÍMI PŘÍSTUPY HODNOCENÍ KVALITY POTRAVIN ALTERNATIVNÍMI PŘÍSTUPY EVALUATION OF THE FOOD QUALITY BY ALTERNATIVE METHODS
skos:notation
RIV/60460709:41110/05:11977!RIV06-GA0-41110___
n3:strany
39;44
n3:aktivita
n6:Z n6:P
n3:aktivity
P(GP525/02/D172), Z(MSM6046070901)
n3:cisloPeriodika
8
n3:dodaniDat
n11:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n12:8418209
n3:druhVysledku
n10:J
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
523540
n3:idVysledku
RIV/60460709:41110/05:11977
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
food quality, food evaluation, consumer, fuzzy logic
n3:klicoveSlovo
n9:food%20quality n9:fuzzy%20logic n9:consumer n9:food%20evaluation
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[F3E79B4C644A]
n3:nazevZdroje
Acta Universitatis Bohemiae Meridionales, The Scientific Journal for Economics, Management and Trade
n3:obor
n8:GA
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:projekt
n15:GP525%2F02%2FD172
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2005
n3:svazekPeriodika
2
n3:tvurceVysledku
Kovářová, Kateřina
n3:zamer
n18:MSM6046070901
s:issn
1212-3285
s:numberOfPages
6
n14:organizacniJednotka
41110