This HTML5 document contains 37 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000905%21RIV14-MZE-60193697/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000905%21RIV14-MZE-60193697
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L). Valná hromada ČSPS, Telč, 11.6.2013. Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29 jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L). Valná hromada ČSPS, Telč, 11.6.2013. The majority of Czech beers contain residual (unfermented) extract. One of the most typical characteristics of a Czech beer is the difference in attenuation; its long-term recorded limit value is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czech beer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the limit value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The limit parameters obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC, 4.52, and 153 mg/l, respectively. General meeting CBMA, Telč, June 11, 2013.
dcterms:title
Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012 General meeting CBMA - Study of specific markers of Czech Beer - 2012 Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012
skos:prefLabel
General meeting CBMA - Study of specific markers of Czech Beer - 2012 Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012 Valná hromada ČSPS - Studium specifických markerů Českého piva – 2012
skos:notation
RIV/60193697:_____/13:#0000905!RIV14-MZE-60193697
n15:predkladatel
n16:ico%3A60193697
n3:aktivita
n4:I
n3:aktivity
I
n3:dodaniDat
n9:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n10:9100199
n3:druhVysledku
n7:O
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
113567
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/13:#0000905
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
specific markers; Czech beer; total polyphenols; residual extract; bitterness; colour; pH
n3:klicoveSlovo
n8:pH n8:colour n8:bitterness n8:total%20polyphenols n8:residual%20extract n8:Czech%20beer n8:specific%20markers
n3:kontrolniKodProRIV
[291C7C593138]
n3:obor
n6:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2013
n3:tvurceVysledku
Olšovská, Jana