This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000575%21RIV11-GA0-60193697/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000575%21RIV11-GA0-60193697
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Šťavelová kyselina je obsažena jako přirozená složka v pivovarských surovinách. Její největší část je vázána ve formě rozpustných sodných a draselných solí, zatímco s vápenatými ionty tvoří nerozpustný šťavelan vápenatý. Šťavelová kyselina přítomná v pivu může i v nízké koncentraci způsobit, zvláště ve formě šťavelanu vápenatého, přepěňování piva (gushing). Byl sledován obsah šťavelanů v pěti odrůdách ječmene (Jersey, Prestige, Malz, Sebastian a Kompakt) a z nich vyrobených sladech ze sklizně 2007. Dále byl sledován vliv cílené kontaminace obilek ječmene mikromycetami rodu Fusarium a následného použití fungicidu. Byla optimalizována metoda stanovení kyseliny šťavelové pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí. Validační parametry byly následující: LOD 1,0 mg.kg-1 , LOQ 3,7 mg.kg-1, R2 0,9990, RSD 0,7 %, výtěžnost 80 až 85 %. Oxalic acid is contained as a natural component in the brewing materials. The biggest quantity is bound in a form of soluble natrium and potassium salts; with calcium ions it forms insoluble calcium oxalate. Oxalic acid present in beer, namely in a form of calcium oxalate, can even in low concentration give rise to overfoaming of beer (gushing). Oxalate content was studied in five barley varieties (Jersey, Prestige, Malz, Sebastian, and Kompakt) and malts produced from them from harvest 2007. Further, the effect of the purposefully contamination of barley caryopses with micromycetes of Fusarium spp. and following use of the fungicide were studied. . The method for the determination of oxalic acid using the High Performance Liquid Chromatography with UV detection was optimized. Validation parameters were as follows: LOD 1.0 mg.kg-1, LOQ 3.7 mg.kg-1, R2 0.9990, RSD 0.7 %, recovery 80 to 85 %. Šťavelová kyselina je obsažena jako přirozená složka v pivovarských surovinách. Její největší část je vázána ve formě rozpustných sodných a draselných solí, zatímco s vápenatými ionty tvoří nerozpustný šťavelan vápenatý. Šťavelová kyselina přítomná v pivu může i v nízké koncentraci způsobit, zvláště ve formě šťavelanu vápenatého, přepěňování piva (gushing). Byl sledován obsah šťavelanů v pěti odrůdách ječmene (Jersey, Prestige, Malz, Sebastian a Kompakt) a z nich vyrobených sladech ze sklizně 2007. Dále byl sledován vliv cílené kontaminace obilek ječmene mikromycetami rodu Fusarium a následného použití fungicidu. Byla optimalizována metoda stanovení kyseliny šťavelové pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí. Validační parametry byly následující: LOD 1,0 mg.kg-1 , LOQ 3,7 mg.kg-1, R2 0,9990, RSD 0,7 %, výtěžnost 80 až 85 %.
dcterms:title
Stanovení obsahu šťavelové kyseliny v ječmeni a sladu pomocí RP-HPLC Stanovení obsahu šťavelové kyseliny v ječmeni a sladu pomocí RP-HPLC Determimation Of Oxalic Acid In Barley And Malt Using The RP-HPLC
skos:prefLabel
Stanovení obsahu šťavelové kyseliny v ječmeni a sladu pomocí RP-HPLC Stanovení obsahu šťavelové kyseliny v ječmeni a sladu pomocí RP-HPLC Determimation Of Oxalic Acid In Barley And Malt Using The RP-HPLC
skos:notation
RIV/60193697:_____/10:#0000575!RIV11-GA0-60193697
n3:aktivita
n4:P n4:Z
n3:aktivity
P(GA525/06/0663), Z(MSM6019369701)
n3:cisloPeriodika
5
n3:dodaniDat
n13:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n11:7928742 n11:8696675 n11:1040529 n11:4654676 n11:6528600
n3:druhVysledku
n5:J
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
289756
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/10:#0000575
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
oxalic acid; oxalates; gushing; barley; malt; wort; HPLC
n3:klicoveSlovo
n10:oxalates n10:gushing n10:barley n10:oxalic%20acid n10:malt n10:wort n10:HPLC
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[7794DECD73DC]
n3:nazevZdroje
Kvasný průmysl
n3:obor
n6:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n17:GA525%2F06%2F0663
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2010
n3:svazekPeriodika
56
n3:tvurceVysledku
Běláková, Sylvie Mikulíková, Renata Svoboda, Zdeněk Benešová, Karolina Macuchová, Simona
n3:zamer
n12:MSM6019369701
s:issn
0023-5830
s:numberOfPages
5