This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000564%21RIV11-MSM-60193697/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000564%21RIV11-MSM-60193697
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Solid-phase microextraction (SPME) and stir bar sorptive extraction (SBSE) are modern and simple sample preparation procedures. This study is focused on utilization of these techniques for the determination of fatty acids in beer. While from the coated fiber of the SPME analytes were thermally desorbed in the hot injector of the gas chromatograph equipped with a fused silica capillary column ZB-WAX and a flame ionisation detector thus in SBSE procedure analytes were desorbed by solvent back extraction and then analysed by gas chromatography. Working parameters and advantages together with limitations of both sample preparation methods are shown. Mikroextrakce na pevné fázi (SPME) a sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi moderní, jednoduché postupy přípravy vzorků. Tato práce se zabývá využitím těchto technik pro stanovení mastných kyselin v pivu. Zatímco z SPME vlákna byly analyty uvolněny termální desorpcí ve vyhřátém injektoru plynového chromatografu vybaveného křemennou kapilární kolonou ZB-WAX a plamenoionizačním detektorem, tak z míchací tyčinky byly vyextrahované látky uvolněny po zpětné extrakci do malého množství rozpouštědla a pak stanoveny na plynovém chromatografu. Kromě pracovních charakteristik obou postupů jsou uvedeny výhody a omezení té které metody. Mikroextrakce na pevné fázi (SPME) a sorpční extrakce na míchací tyčince (SBSE) patří mezi moderní, jednoduché postupy přípravy vzorků. Tato práce se zabývá využitím těchto technik pro stanovení mastných kyselin v pivu. Zatímco z SPME vlákna byly analyty uvolněny termální desorpcí ve vyhřátém injektoru plynového chromatografu vybaveného křemennou kapilární kolonou ZB-WAX a plamenoionizačním detektorem, tak z míchací tyčinky byly vyextrahované látky uvolněny po zpětné extrakci do malého množství rozpouštědla a pak stanoveny na plynovém chromatografu. Kromě pracovních charakteristik obou postupů jsou uvedeny výhody a omezení té které metody.
dcterms:title
Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu Possibilities of utilization of modern sample preparation methods for gas chromatographic analysis of beverages and especially beer. Part III. – Solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction in fatty acids analysis in beer Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu
skos:prefLabel
Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu Possibilities of utilization of modern sample preparation methods for gas chromatographic analysis of beverages and especially beer. Part III. – Solid-phase microextraction and stir bar sorptive extraction in fatty acids analysis in beer Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 3. – Mikroextrakce na pevné fázi a extrakce na míchací tyčince při analýze mastných kyselin v pivu
skos:notation
RIV/60193697:_____/10:#0000564!RIV11-MSM-60193697
n3:aktivita
n7:Z
n3:aktivity
Z(MSM6019369701)
n3:cisloPeriodika
11-12
n3:dodaniDat
n11:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n4:3633608 n4:3317021 n4:4183932 n4:7033176 n4:3715744 n4:5096596 n4:9062394
n3:druhVysledku
n9:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
272955
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/10:#0000564
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
gas chromatography; solid-phase microextraction (SPME); stir bar sorptive extraction (SBSE); beer; fatty acids
n3:klicoveSlovo
n8:stir%20bar%20sorptive%20extraction%20%28SBSE%29 n8:fatty%20acids n8:beer n8:gas%20chromatography n8:solid-phase%20microextraction%20%28SPME%29
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[56A6316C98C4]
n3:nazevZdroje
Kvasný průmysl
n3:obor
n13:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
7
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2010
n3:svazekPeriodika
56
n3:tvurceVysledku
Jurková, Marie Hašková, Danuša Kellner, Vladimír Čejka, Pavel Čulík, Jiří Horák, Tomáš Dvořák, Josef
n3:zamer
n15:MSM6019369701
s:issn
0023-5830
s:numberOfPages
5