This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000563%21RIV11-MSM-60193697/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000563%21RIV11-MSM-60193697
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Stir bar sorptive extraction takes an important role in modern sample preparation procedures. This method is used mainly for the extraction of volatile and semi-volatile organic compounds from aqueous samples. This review is focused on overview of the important parameters to be evaluated in the optimization of SBSE extraction (extraction time, sample pH, ionic strength, effect of organic agents, temperature, agitation, derivatization, desorption conditions). Attention is also alerted to developments of new phases which are necessary for another expansion of SBSE technique. This work also reports a number of SBSE applications in beverage analysis especially in brewing analysis. Mezi moderními postupy pro přípravu vzorků zastává extrakce na míchací tyčince významné místo. Tato technika se používá hlavně pro extrakci těkavých a středně těkavých látek z kapalných vzorků. Tato práce diskutuje vliv důležitých parametrů nutných k optimalizaci SBSE extrakce (doba extrakce, pH vzorku, iontová síla, vliv organických činidel, teploty, míchání, derivatizace, desorpční podmínky). Pozornost je také věnována vývoji nových fází, které by umožnily další rozšíření použití SBSE techniky. Práce se také zabývá přehledem aplikací SBSE metody při analýze nápojů a zejména piva. Mezi moderními postupy pro přípravu vzorků zastává extrakce na míchací tyčince významné místo. Tato technika se používá hlavně pro extrakci těkavých a středně těkavých látek z kapalných vzorků. Tato práce diskutuje vliv důležitých parametrů nutných k optimalizaci SBSE extrakce (doba extrakce, pH vzorku, iontová síla, vliv organických činidel, teploty, míchání, derivatizace, desorpční podmínky). Pozornost je také věnována vývoji nových fází, které by umožnily další rozšíření použití SBSE techniky. Práce se také zabývá přehledem aplikací SBSE metody při analýze nápojů a zejména piva.
dcterms:title
Possibilities of utilization of modern sample preparation methods for gas chromatographic analysis of beverages and especially beer. Part II. – Stir bar sorptive extraction Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 2. – Extrakce na míchací tyčince Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 2. – Extrakce na míchací tyčince
skos:prefLabel
Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 2. – Extrakce na míchací tyčince Possibilities of utilization of modern sample preparation methods for gas chromatographic analysis of beverages and especially beer. Part II. – Stir bar sorptive extraction Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva. Část 2. – Extrakce na míchací tyčince
skos:notation
RIV/60193697:_____/10:#0000563!RIV11-MSM-60193697
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM6019369701)
n3:cisloPeriodika
10
n3:dodaniDat
n15:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n6:3715744 n6:5096596 n6:9062394 n6:3317021 n6:3633608 n6:7033176 n6:4183932
n3:druhVysledku
n16:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
272954
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/10:#0000563
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
gas chromatography; sample preparation; stir bar sorptive extraction; beer; brewing analytics
n3:klicoveSlovo
n7:sample%20preparation n7:stir%20bar%20sorptive%20extraction n7:brewing%20analytics n7:gas%20chromatography n7:beer
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[9FB0B1289E19]
n3:nazevZdroje
Kvasný průmysl
n3:obor
n4:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
7
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2010
n3:svazekPeriodika
56
n3:tvurceVysledku
Čejka, Pavel Čulík, Jiří Horák, Tomáš Dvořák, Josef Hašková, Danuša Jurková, Marie Kellner, Vladimír
n3:zamer
n11:MSM6019369701
s:issn
0023-5830
s:numberOfPages
6