This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000546%21RIV10-MSM-60193697/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000546%21RIV10-MSM-60193697
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Metodika je určena pro rutinní stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic v provozní pivovarské laboratoři. Stresové faktory v průběhu kvasného cyklu i při skladování kvasnic před dalším nasazením nepříznivě ovlivňují fyziologický stav kvasnic. Operativní kontrola násadních kvasnic při jejich opakovaném nasazení v provozu je důležitá jak z technologického hlediska, tak z hlediska senzorické kvality piva. Aplikace metody zabrání poruchám při hlavním kvašení způsobeným zhoršeným fyziologickým stavem kvasnic a přispěje k vyrovnané senzorické kvalitě produkovaného piva. Methodology is intended for routine assessment of physiological state of pitching yeast in brewing laboratory. During fermentation and storage yeast cells are exposed to several stress factors, that may have adverse effects on their physiological state. Operational control of the yeast used for repeated pitching is important in terms of technology and beer sensory quality. Application of the methodology prevents disturbances of main fermentation caused by decreased yeast vitality, and contributes to the harmony of beer sensorial quality. Metodika je určena pro rutinní stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic v provozní pivovarské laboratoři. Stresové faktory v průběhu kvasného cyklu i při skladování kvasnic před dalším nasazením nepříznivě ovlivňují fyziologický stav kvasnic. Operativní kontrola násadních kvasnic při jejich opakovaném nasazení v provozu je důležitá jak z technologického hlediska, tak z hlediska senzorické kvality piva. Aplikace metody zabrání poruchám při hlavním kvašení způsobeným zhoršeným fyziologickým stavem kvasnic a přispěje k vyrovnané senzorické kvalitě produkovaného piva.
dcterms:title
Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly Modified methodology for assessing yeast physiological state by acidification power mesurement
skos:prefLabel
Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly Modified methodology for assessing yeast physiological state by acidification power mesurement
skos:notation
RIV/60193697:_____/10:#0000546!RIV10-MSM-60193697
n3:aktivita
n14:Z
n3:aktivity
Z(MSM6019369701)
n3:certifikacniOrgan
Úřad pro potraviny , MZE - Sekce potravinářských výrob, Těšnov 17, 117 08 Praha 1; Oponentní řízení : Doc. Ing. Jan Šavel, CSc., Budějovický Budvar, n.p., Ing. Olga Rozsypalová, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
n3:datumCertifikace
2010-04-07+02:00
n3:dodaniDat
n8:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n13:6125239 n13:3314839 n13:6761119
n3:druhVysledku
n12:N%2FA
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:ekonomickeParametry
Zvýšení kvality mikrobiologické kontroly v provozních pivovarských laboratořích.
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
272260
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/10:#0000546
n3:interniIdentifikace
2/2008
n3:jazykVysledku
n10:cze
n3:klicovaSlova
yeast; pitching yeast; acidification power test; yeast control; physiological state
n3:klicoveSlovo
n7:pitching%20yeast n7:yeast%20control n7:yeast n7:physiological%20state n7:acidification%20power%20test
n3:kontrolniKodProRIV
[4D1761A0AD5C]
n3:lokalizaceVysledku
Oddělení mikrobiologie, Výzkumný ústav pivovarský a a sladařský, a.s., Praha
n3:obor
n6:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2010
n3:technickeParametry
Osvědčení č. 11542/2010-17400 o uznání uplatněné certifikované metodiky
n3:tvurceVysledku
Matoulková, Dagmar Dienstbier, Miroslav Mikyška, Alexandr
n3:zamer
n11:MSM6019369701