This HTML5 document contains 39 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/podDruhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000483%21RIV09-MSM-60193697/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/kategorie/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000483%21RIV09-MSM-60193697
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
Udělení Chráněného zeměpisného označení „České pivo“ Evropskou Unií prokázalo výjimečnost tohoto výrobku. Rozlišitelnost Českého piva od piv vyráběných mimo území ČR je dokumentována na rozdílech hodnot řady analytických a senzorických parametrů kvality piva mezi českými a zahraničními pivy. Výjimečnost senzorických vlastností je dána jednak specifickými vlastnostmi českého sladu a českého chmele použitého pro jeho výrobu, jednak specifickou technologií výroby českého sladu a piva. Důkazy přinesl dlouholetý výzkum provedený Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. Je spefikována požadovaná kvalita pivovarských surovin (doporučené odrůdy ječmene a chmele, kvalitativní parametry sladu, chmele a vody) a popsán závazný způsob výroby Českého piva. Je popsána analytická a senzorická charakteristika Českého piva. Je popsán způsob analytické kontroly v průběhu výroby Českého piva, způsob průkazu původu a jeho kontroly. Conferment of Protected Geographical Indication „České pivo“ by European Union manifested exceptionality of this product. Discriminability of Czech beer from beers produced outside of Czech Republic area on differences of series of analytical and sensorial beer quality parameters between Czech and foreign beers is documented. Exceptionality of sensorial features is given partly by specific quality of Czech malt and Czech hops used for its production, partly by specific technology of Czech malt and beer production. The evidence brought long-term research carried out by The Research Institute of Brewing and malting. Required quality of brewing raw materials (recommended barley and hop varieties, qualitative parameters of malt, hops and water) is specified and obligatory process of Czech beer production. Analytical and sensorial characteristics of Czech beer are described. The way of analytical checking in the course of Czech beer production, method of authentication and its verification is described. Conferment of Protected Geographical Indication „České pivo“ by European Union manifested exceptionality of this product. Discriminability of Czech beer from beers produced outside of Czech Republic area on differences of series of analytical and sensorial beer quality parameters between Czech and foreign beers is documented. Exceptionality of sensorial features is given partly by specific quality of Czech malt and Czech hops used for its production, partly by specific technology of Czech malt and beer production. The evidence brought long-term research carried out by The Research Institute of Brewing and malting. Required quality of brewing raw materials (recommended barley and hop varieties, qualitative parameters of malt, hops and water) is specified and obligatory process of Czech beer production. Analytical and sensorial characteristics of Czech beer are described. The way of analytical checking in the course of Czech beer production, method of authentication and its verification is described.
dcterms:title
Chráněné zeměpisné označení %22České pivo%22 Protected Geographical Indication %22České pivo%22 Protected Geographical Indication %22České pivo%22
skos:prefLabel
Chráněné zeměpisné označení %22České pivo%22 Protected Geographical Indication %22České pivo%22 Protected Geographical Indication %22České pivo%22
skos:notation
RIV/60193697:_____/08:#0000483!RIV09-MSM-60193697
n4:aktivita
n17:Z
n4:aktivity
Z(MSM6019369701)
n4:dodaniDat
n14:2009
n4:domaciTvurceVysledku
n8:4559363
n4:druhVysledku
n6:Z%2FB
n4:duvernostUdaju
n10:S
n4:ekonomickeParametry
Ochrana označení %22České pivo%22 nabyla platnost 17.10.2008 (nařízení Komise (ES) č.1014/2008). Zvýšení exportu i tuzemské spotřeby piv vyrobených dle CHZO bude možno specifikovat až koncem roku 2009.
n4:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
390619
n4:idVysledku
RIV/60193697:_____/08:#0000483
n4:interniIdentifikace
České pivo
n4:jazykVysledku
n15:eng
n4:kategorie
n11:A
n4:klicovaSlova
Czech beer; Protected Geographical Indication
n4:klicoveSlovo
n5:Protected%20Geographical%20Indication n5:Czech%20beer
n4:kontrolniKodProRIV
[BBAF33842F23]
n4:lokalizaceVysledku
pivovary v ČR
n4:obor
n7:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2008
n4:technickeParametry
Popis surovin, technologie výroby, analytických a senzorických vlastností výrobku a průkazu autenticity CHZO %22České pivo%22 v Úředním věstníku Evropské unie, C016, 23/01/2008, s. 0014 – 0022)
n4:tvurceVysledku
Kosař, Karel
n4:vlastnik
n12:vlastnikVysledku
n4:vyuzitiJinymSubjektem
n9:N
n4:zamer
n18:MSM6019369701