This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000473%21RIV09-MSM-60193697/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n15http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F08%3A%230000473%21RIV09-MSM-60193697
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V současné době se získávají informace o příčinách vzniku zákalů sladin a vztah mezi zákalem sladiny, filtrovatelností a kvalitou piva. Pro objasnění příčin vzniku zákalů jsou důležité informace o kyselině ferulové. Byla optimalizována metoda na stanovení kyseliny ferulové v ječmeni, sladu a sladině. Analytické stanovení bylo prováděno pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí (UPLC-PDA). Nowadays, causes of wort turbidity have been investigated and relationships between wort turbidity, filterability and beer quality have been studied. Information on ferulic acid will help clarify the causes of turbidity.The optimized method of ultra performance liquid chromatography (UPLC) with UV detection was used for the determination of ferulic acid in barley, malt and wort. Nowadays, causes of wort turbidity have been investigated and relationships between wort turbidity, filterability and beer quality have been studied. Information on ferulic acid will help clarify the causes of turbidity.The optimized method of ultra performance liquid chromatography (UPLC) with UV detection was used for the determination of ferulic acid in barley, malt and wort.
dcterms:title
Monitoring of ferulic acid content during the malt production Monitoring kyseliny ferulové během sladování Monitoring of ferulic acid content during the malt production
skos:prefLabel
Monitoring kyseliny ferulové během sladování Monitoring of ferulic acid content during the malt production Monitoring of ferulic acid content during the malt production
skos:notation
RIV/60193697:_____/08:#0000473!RIV09-MSM-60193697
n3:aktivita
n16:P n16:Z
n3:aktivity
P(1M0570), Z(MSM6019369701)
n3:cisloPeriodika
15
n3:dodaniDat
n15:2009
n3:domaciTvurceVysledku
n6:7928742 n6:8696675 n6:6528600 n6:1040529
n3:druhVysledku
n12:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
380453
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/08:#0000473
n3:jazykVysledku
n10:eng
n3:klicovaSlova
UPLC; ferulic acid; malt; beer
n3:klicoveSlovo
n9:ferulic%20acid n9:UPLC n9:malt n9:beer
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[E89ECABA838E]
n3:nazevZdroje
Chemické listy
n3:obor
n13:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n4:1M0570
n3:rokUplatneniVysledku
n15:2008
n3:svazekPeriodika
102
n3:tvurceVysledku
Svoboda, Zdeněk Macuchová, Simona Mikulíková, Renata Běláková, Sylvie
n3:zamer
n7:MSM6019369701
s:issn
1803-2389
s:numberOfPages
2