This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000412%21RIV08-MSM-60193697/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000412%21RIV08-MSM-60193697
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Práce se zabývala kritickým přezkoumáním faktorů ovlivňujících provedení acidifikačního testu (AP-testu) používaného pro stanovení a předpověd vitality pivovarských kvasinek Acidifikační síla byla měřena u kvasnic skladovaných po dobu 0-28 dní při teplotě 4°C, při různých teplotách před a v průběhu testu (0-55°C), při různých koncentracích buněk a glukózy a za různého poměru buňky-glukóza. Všechny tyto faktory značně ovlivňovaly kinetiku acidifikace a hodnotu AP. Naopak doba mezi sběrem kvasnic a provedením testu (0-6 hodin) neměla velký vliv na hodnotu AP. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při saturační koncentraci buněk (> 10 g lisovaných kvasnic nebo cca 14 g kvasničné pasty/100 ml) a glukózy (cca 3%) a při teplotě 25°C. Vzhledem k tomu, že přesné stanovení acidifikačních schopností silně závisí na kinetice procesu, mělo by provádění AP-testu zahrnovat i monitoring průběhu acidifikace. Práce se zabývala kritickým přezkoumáním faktorů ovlivňujících provedení acidifikačního testu (AP-testu) používaného pro stanovení a předpověd vitality pivovarských kvasinek Acidifikační síla byla měřena u kvasnic skladovaných po dobu 0-28 dní při teplotě 4°C, při různých teplotách před a v průběhu testu (0-55°C), při různých koncentracích buněk a glukózy a za různého poměru buňky-glukóza. Všechny tyto faktory značně ovlivňovaly kinetiku acidifikace a hodnotu AP. Naopak doba mezi sběrem kvasnic a provedením testu (0-6 hodin) neměla velký vliv na hodnotu AP. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při saturační koncentraci buněk (> 10 g lisovaných kvasnic nebo cca 14 g kvasničné pasty/100 ml) a glukózy (cca 3%) a při teplotě 25°C. Vzhledem k tomu, že přesné stanovení acidifikačních schopností silně závisí na kinetice procesu, mělo by provádění AP-testu zahrnovat i monitoring průběhu acidifikace. The acidification power (AP) test used for assessing and predicting the vitality of brewery yeast has been critically reappraised [1]. The acidification power was evaluated in yeast stored for 0 – 28 days at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0 – 55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. All these factors have a strong effect on acidification kinetics and AP value. By contrast, the duration of the lag period between yeast collection and the test (0 – 6 h) has no perceptible effect on AP value. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> 10 g pressed yeast or 14 g yeast slurry per 100 mL) and glucose ( 3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics of the process, the AP test should include monitoring the time course of the acidification.
dcterms:title
Optimization of the acidification power test of yeast quality and its use in brewery Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství
skos:prefLabel
Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství Optimization of the acidification power test of yeast quality and its use in brewery Optimizace testu acidifikační síly pro stanovení kvality kvasnic a jeho použití v pivovarství
skos:notation
RIV/60193697:_____/07:#0000412!RIV08-MSM-60193697
n3:strany
P-16-1-16
n3:aktivita
n14:Z n14:P
n3:aktivity
P(1M0570), Z(MSM6019369701)
n3:dodaniDat
n6:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n4:4559363 n4:6761119
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
439863
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/07:#0000412
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
acidification; acidification power; AP; yeasts; brewer´s yeast; vitality
n3:klicoveSlovo
n7:AP n7:yeasts n7:acidification n7:acidification%20power n7:vitality n7:brewer%C2%B4s%20yeast
n3:kontrolniKodProRIV
[9F9AE828FD96]
n3:mistoKonaniAkce
Praha
n3:mistoVydani
Praha
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů, 22. Pivovarsko-sladařské dny, Praha, 1.-2. listopad 2007
n3:obor
n19:EE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n8:1M0570
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2007
n3:tvurceVysledku
Matoulková, Dagmar Sigler, Karel Gabriel, Petr Kosař, Karel Dienstbier, Miroslav
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2007-11-01+01:00
n3:zamer
n13:MSM6019369701
s:numberOfPages
16
n20:hasPublisher
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
n18:isbn
978-80-86576-29-9