This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000409%21RIV08-MSM-60193697/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000409%21RIV08-MSM-60193697
rdf:type
n19:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkých koncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD. Sulphur-containing amino acids are a natural part of barley, malt and beer and are precursors of the origin of volatile sulphur substances which play a considerable role in sensorial beer quality. These volatile sulphur substances can unfavourably affect taste of beer even in very low concentrations. Therefore, it is necessary to know not only content of these precursors but also possibilities of their origin during beer production technology. The method of gas chromatography was used to determine sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer. Before the analysis, sulphur-containing amino acids were derivated and volatile N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl esters which formed, were subsequently analyzed using the GC/ MSD and GC/ FPD methods. Sirné aminokyseliny jsou přirozenou součástí ječmene, sladu i piva a jsou prekursory vzniku těkavých sirných látek, které mají nezanedbatelnou roli v senzorické jakosti piva. Tyto těkavé sirné látky mohou nepříznivě ovlivnit chuť piva i ve velmi nízkých koncentracích. Proto je nutno znát nejen obsah těchto prekursorů ale i možnosti jejich vzniku v průběhu technologie výroby piva. Ke stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu byla použita metoda plynové chromatografie. Před vlastní analýzou byly sirné aminokyseliny derivatizovány za vzniku těkavých N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl esterů, které byly následně analyzovány metodou GC/ MSD a GC/ FPD.
dcterms:title
Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD Determination of sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer as N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl ester derivates with the GC/ MSD and GC/ FPD methods
skos:prefLabel
Determination of sulphur-containing amino acids in barley, malt and beer as N(O,S)-ethoxycarbonyl propyl ester derivates with the GC/ MSD and GC/ FPD methods Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD Stanovení sirných aminokyselin v ječmeni, sladu a pivu jako N(O,S)-ethoxykarbonyl propyl ester derivátů metodou GC/MSD a GC/FPD
skos:notation
RIV/60193697:_____/07:#0000409!RIV08-MSM-60193697
n3:strany
M08-1-5
n3:aktivita
n12:Z
n3:aktivity
Z(MSM6019369701)
n3:dodaniDat
n8:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n18:8696675 n18:7928742
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
452150
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/07:#0000409
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
GC/FPD; methionine; cysteine; barley; malt; beer
n3:klicoveSlovo
n6:barley n6:methionine n6:beer n6:cysteine n6:GC%2FFPD n6:malt
n3:kontrolniKodProRIV
[EE5B44C275ED]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
13th International Symposium on Separation Scieces 13th AACI
n3:obor
n20:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2007
n3:tvurceVysledku
Mikulíková, Renata Macuchová, Simona Svoboda, Zdeněk
n3:typAkce
n9:WRD
n3:zahajeniAkce
2007-06-27+02:00
n3:zamer
n17:MSM6019369701
s:numberOfPages
5
n15:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n14:isbn
978-80-227-2698-6