This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/statVydaniPatentuVzoru/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/uzemniOchranaPatentu/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000382%21RIV07-MZE-60193697/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/licencniPoplatek/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/vyuzitiJinymSubjektem/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n21http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000382%21RIV07-MZE-60193697
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The main method is controlling the enzymatic hydrolysis of macromolecular grain components for producing the hydrolysate and its concentrate. Enzyme preparations - hydrolases ( the most important being amylases and proteases) - are determined for the controlled hydrolyses – alpha-amylase, beta-amylase, beta-glukanase, protease, glukoamylase, xylanase, xylosidase, mannanase. Mechanical composition of the groats : predominant fraction has particles larger than 1.270 mm, the next fraction with a particle sitze betveen 0.574 to 1.000 mm. A mix of groats and water in a weight ratio of 1 part groats to 4 parts water, or 1 part groats to 6 parts water, or 1 part groats to 9 parts water. Mash infusion with temperature lags corresponding to the optimum temperature of the pertintent enzymes - 45, 55, 65, 70, 80 (°C). After completing the hydrolysis of grain in the reactor and separating out the solid component of the grain, the settlings are separated and the liquid hydrolyzate is thickened. Hlavní metodou je řízená enzymatická hydrolýza makromolekulových komponent obilovin pro výrobu hydrolyzátu a jeho koncentrátu. K řízeným hydrolýzám jsou určeny enzymové preparáty – hydrolasy ( nejdůležitější amylasy a proteasy) – alfa-amylasa, beta-amylasa, beta-glukanasa, proteasa, glukoamylasa, xylanasa, xylosidasa, mannanasa. Mechanické složení šrotu : převládá frakce o velikostech částic větších než 1,270 mm a dále frakce o velikosti částic v intervalu 0,574 až 1,000 mm. Směs šrotu s vodou v hmotnostních poměrech 1 díl šrotu ku 4 dílům vody, nebo 1 díl šrotu ku 6 dílům vody, nebo 1 díl šrotu k 9 dílům vody. Rmutování infuzí s teplotními prodlevami odpovídajícími teplotním optimům příslušných enzymů - 45, 55, 65, 70, 80 (°C). Po ukončení hydrolýz obilovin v reaktoru a separaci pevného podílu obiloviny jsou odděleny kaly na rotační odstředivce a hydrolyzát je zahuštěn na vakuové odparce. Hlavní metodou je řízená enzymatická hydrolýza makromolekulových komponent obilovin pro výrobu hydrolyzátu a jeho koncentrátu. K řízeným hydrolýzám jsou určeny enzymové preparáty – hydrolasy ( nejdůležitější amylasy a proteasy) – alfa-amylasa, beta-amylasa, beta-glukanasa, proteasa, glukoamylasa, xylanasa, xylosidasa, mannanasa. Mechanické složení šrotu : převládá frakce o velikostech částic větších než 1,270 mm a dále frakce o velikosti částic v intervalu 0,574 až 1,000 mm. Směs šrotu s vodou v hmotnostních poměrech 1 díl šrotu ku 4 dílům vody, nebo 1 díl šrotu ku 6 dílům vody, nebo 1 díl šrotu k 9 dílům vody. Rmutování infuzí s teplotními prodlevami odpovídajícími teplotním optimům příslušných enzymů - 45, 55, 65, 70, 80 (°C). Po ukončení hydrolýz obilovin v reaktoru a separaci pevného podílu obiloviny jsou odděleny kaly na rotační odstředivce a hydrolyzát je zahuštěn na vakuové odparce.
dcterms:title
A method for producing grain extracts via enzymatic hydrolysis Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou
skos:prefLabel
Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou Způsob výroby obilných extraktů enzymatickou hydrolýzou A method for producing grain extracts via enzymatic hydrolysis
skos:notation
RIV/60193697:_____/07:#0000382!RIV07-MZE-60193697
n3:datumRegistracePatentuVzoru
2005-12-22+01:00
n3:aktivita
n7:P n7:Z
n3:aktivity
P(1M0570), P(QF3297), Z(MSM6019369701)
n3:cisloPatentuVzoru
297 950
n3:datumUdeleniPatentuVzoru
2007-03-26+02:00
n3:dodaniDat
n21:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n4:4453700 n4:6677886
n3:druhVysledku
n19:P
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
462935
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/07:#0000382
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
extract; grain; enzymatic hydrolysis; hydrolysate
n3:klicoveSlovo
n12:enzymatic%20hydrolysis n12:hydrolysate n12:extract n12:grain
n3:kontrolniKodProRIV
[D28A02149726]
n3:licencniPoplatek
n5:Z
n3:mistoVydaniPatentuVzoru
Praha
n3:nazevVydavatelePatentuVzoru
Úřad průmyslového vlastnictví
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n14:QF3297 n14:1M0570
n3:rokUplatneniVysledku
n21:2007
n3:statVydaniPatentuVzoru
n13:CZ
n3:tvurceVysledku
Mencl, P. Zoufalý, Tomáš Brynych, Petr Štancl, J.
n3:uzemniOchranaPatentu
n6:E
n3:vlastnik
n11:vlastnikVysledku
n3:vyuzitiJinymSubjektem
n8:P
n3:zamer
n18:MSM6019369701
n3:vlastnikPatentuVzoru
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.