This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000378%21RIV07-MSM-60193697/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000378%21RIV07-MSM-60193697
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Acidifilační síla (AP) byla stanovena u kvasnic skladovaných různou dobu (0-28 dnů) při 4 oC, při různých teplotách před a během testu (0-55 oC), různých koncentracích buněk a glukózy a různých poměrech buněk ke glukóze. Nejlepší výsledky byly dosaženy při nasycených koncentracích buněk (> l0g lisovaných kvasnic nebo 4 g kvasničné suspenze na 100 ml) a glukozy (3 %) a při 25 oC. Přesné vyhodnocení acidifikačních charakteristik silně závisí na kinetice procesu. AP test musí zahrnovat sledování časového průběhu acidifikace. Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics of the process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification. Acidification power (AP) was evaluated in yeast stored for different period s of time (0-28 d) at 4 oC, at different temperatures before and during the test (0-55 oC), and at different concentrations of cells and glucose and different cells-to-glucose ratios. The best results were achieved at saturation concentrations of cells (> l0g pressed yeast or 4 g yeast slurry per 100 mL) and glucose (3 %) and at 25 oC. Since an exact evaluation of acidification characteristics depends strongly on the kinetics of the process, The AP test should include monitoring the time course of the acidification.
dcterms:title
Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment Stanovení a předpověď vitality kvasinek pomocí testu acidifikační síly : kritické přezkoumání Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment
skos:prefLabel
Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment Stanovení a předpověď vitality kvasinek pomocí testu acidifikační síly : kritické přezkoumání Assessing and predicting yeast vitality by the acidification power test: critical reassessment
skos:notation
RIV/60193697:_____/06:#0000378!RIV07-MSM-60193697
n3:strany
86
n3:aktivita
n12:P
n3:aktivity
P(1M0570)
n3:dodaniDat
n10:2007
n3:domaciTvurceVysledku
n13:4559363 n13:3314839
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n5:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
466129
n3:idVysledku
RIV/60193697:_____/06:#0000378
n3:jazykVysledku
n18:eng
n3:klicovaSlova
yeast; vitality; acidification
n3:klicoveSlovo
n4:vitality n4:acidification n4:yeast
n3:kontrolniKodProRIV
[715A724BB49D]
n3:mistoKonaniAkce
Smolenice
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
34th Annual Conference on Yeasts, Smolenice 2006
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:projekt
n11:1M0570
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2006
n3:tvurceVysledku
Mikyška, Alexandr Dienstbier, M. Sigler, K. Gabriel, P. Kosař, Karel
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2006-05-10+02:00
s:issn
1336-4839
s:numberOfPages
1
n7:hasPublisher
Slovenská akadémia vied