This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60193697%3A_____%2F04%3A%230000438%21RIV08-MSM-60193697/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60193697%3A_____%2F04%3A%230000438%21RIV08-MSM-60193697
rdf:type
n11:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Cílem úkolu bylo exaktně charakterizovat tzv. pivo českého typu a určit technologické faktory, které mají na tento typ piva největší vliv. Záměrem bylo exaktně popsat pomocí nejmodernějších analytických, senzorických a statistických metod hlavní představitele českých piv. Dále byly hledány rozdíly mezi českými pivy uvažovanými jako celek a pivy zahraničními (typu ležák nebo Pils). Vybraná tuzemská a zahraniční piva byla podrobena komplexnímu analytickému rozboru a senzorickému posouzení. Byl zdokonalen a doplněn analyticko-statistický model umožňující důkladněji charakterizovat vzájemnou podobnost nebo naopak rozdílnost různých piv. Výsledky byly zpracovány pomocí matematickostatistických metod (analýza rozptylu, faktorová analýza, shluková analýza, klasifikační stromy aj.). Dále byla pozornost zaměřena na posouzení vlivu některých technologických parametrů. Byl studován vliv použitého sladu, varního postupu a způsobu kvašení na analytické a senzorické vlastnosti piva. The goal of project was to characterize the co–called Czech–type beer and determining the technological factors that have the greatest influence on this type of beer. The aim was to describe the main Czech brands of beer using the most advanced analytical, sensory and statistical methods. We also searched for difference between Czech beers as a whole and foreign beers (lager or Pils type). Selected Czech and foreign beers were put through a complex analysis and sensory assessment. The analytical-statistical model, which helps in a thorough characterization of similarities and differences between various beers, was improved and extended. The results were processed using mathematical–statistical methods (dispersion analysis, factor analysis, cluster analysis, classification trees, etc.). Later the project aimed at evaluating some technological parameters - the influence of malt, the brewing process and fermentation methods - which mostly contribute to the character of both groups of beers. The goal of project was to characterize the co–called Czech–type beer and determining the technological factors that have the greatest influence on this type of beer. The aim was to describe the main Czech brands of beer using the most advanced analytical, sensory and statistical methods. We also searched for difference between Czech beers as a whole and foreign beers (lager or Pils type). Selected Czech and foreign beers were put through a complex analysis and sensory assessment. The analytical-statistical model, which helps in a thorough characterization of similarities and differences between various beers, was improved and extended. The results were processed using mathematical–statistical methods (dispersion analysis, factor analysis, cluster analysis, classification trees, etc.). Later the project aimed at evaluating some technological parameters - the influence of malt, the brewing process and fermentation methods - which mostly contribute to the character of both groups of beers.
dcterms:title
Characterizing a Czech–Type Beer Characterizing a Czech–Type Beer Charakterizace piva českého typu
skos:prefLabel
Charakterizace piva českého typu Characterizing a Czech–Type Beer Characterizing a Czech–Type Beer
skos:notation
RIV/60193697:_____/04:#0000438!RIV08-MSM-60193697
n5:strany
3-11
n5:aktivita
n10:N
n5:aktivity
N
n5:cisloPeriodika
1
n5:dodaniDat
n9:2008
n5:domaciTvurceVysledku
n6:7033176 n6:3633608 n6:4183932 n6:9062394 n6:3715744
n5:druhVysledku
n16:J
n5:duvernostUdaju
n15:S
n5:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
557436
n5:idVysledku
RIV/60193697:_____/04:#0000438
n5:jazykVysledku
n12:eng
n5:klicovaSlova
czech type of beer; chemical analysis; sensory analysis; factor analysis; cluster analysis; fuzzy clustering; regression trees
n5:klicoveSlovo
n8:czech%20type%20of%20beer n8:regression%20trees n8:fuzzy%20clustering n8:sensory%20analysis n8:cluster%20analysis n8:factor%20analysis n8:chemical%20analysis
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[11707759C5DC]
n5:nazevZdroje
Kvasný průmysl
n5:obor
n7:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n5:pocetTvurcuVysledku
5
n5:rokUplatneniVysledku
n9:2004
n5:svazekPeriodika
50
n5:tvurceVysledku
Čulík, Jiří Jurková, Marie Čejka, Pavel Kellner, Vladimír Horák, Tomáš
s:issn
0023-5830
s:numberOfPages
9