This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60109807%3A_____%2F11%3A2R000031%21RIV12-MZE-60109807/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60109807%3A_____%2F11%3A2R000031%21RIV12-MZE-60109807
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this study was to determine antioxidant activity (AA) in potato flesh with different colours grown in the Czech Republic. Four yellow- or white-, six purple- and four red-fleshed varieties were grown in 2009 at two different sites (Valečov at 460 m a. s. l., Přerov nad Labem at 178 a. s. l.) in precise field trials. The lowest AA was achieved by a group of varieties with yellow or white flesh - averaging 82,8 mg ascorbic acid equivalent/kg FM, in a group of red-fleshed varieties it was higher 4,34times and in a group of purple-fleshed varieties even 5,03times higher. Also between purple- and red-fleshed varieties significant difference in AA were found, the highest AA reached the Violette and Vitelotte varieties with dark purple flesh, and the lowest AA the Blue Congo variety with light purple marbled flesh. Among experimental sites higher AA was demonstrated at Přerov nad Labem. Cílem práce bylo zkoumat antioxidační aktivitu (AA) u brambor s různou barvou dužniny v podmínkách České republiky. V roce 2009 byly pěstovány v přesných polních pokusech na dvou stanovištích (Valečov s nadmořskou výškou 460 m, Přerov nad Labem, 178 m n.m.) čtyři odrůdy se žlutou nebo bílou dužninou, šest odrůd s fialovou a čtyři s červenou dužninou. Nejnižší AA byla zjištěna u skupiny odrůd se žlutou nebo bílou dužninou - průměrně 82,8 mg ekvivalent askorbové kyseliny/kg č.h., u skupiny odrůd s červenou dužninou byla AA 4,34krát vyšší a u skupiny s fialovou dužninou dokonce 5,03krát vyšší. Mezi jednotlivými odrůdami s fialovou a červenou dužninou byly rovněž zjištěny průkazné rozdíly v AA, nejvyšší AA dosáhly odrůdy Violette a Vitelotte s tmavě fialovou dužninou, nejnižší AA odrůda Blue Congo se světle mramorovanou fialovou dužninou. Z pokusných lokalit byla vyšší AA prokázána v Přerově nad Labem. Cílem práce bylo zkoumat antioxidační aktivitu (AA) u brambor s různou barvou dužniny v podmínkách České republiky. V roce 2009 byly pěstovány v přesných polních pokusech na dvou stanovištích (Valečov s nadmořskou výškou 460 m, Přerov nad Labem, 178 m n.m.) čtyři odrůdy se žlutou nebo bílou dužninou, šest odrůd s fialovou a čtyři s červenou dužninou. Nejnižší AA byla zjištěna u skupiny odrůd se žlutou nebo bílou dužninou - průměrně 82,8 mg ekvivalent askorbové kyseliny/kg č.h., u skupiny odrůd s červenou dužninou byla AA 4,34krát vyšší a u skupiny s fialovou dužninou dokonce 5,03krát vyšší. Mezi jednotlivými odrůdami s fialovou a červenou dužninou byly rovněž zjištěny průkazné rozdíly v AA, nejvyšší AA dosáhly odrůdy Violette a Vitelotte s tmavě fialovou dužninou, nejnižší AA odrůda Blue Congo se světle mramorovanou fialovou dužninou. Z pokusných lokalit byla vyšší AA prokázána v Přerově nad Labem.
dcterms:title
Effect of flesh colors on antioxidant activity of potato tubers Vliv barvy dužniny na antioxidační aktivitu hlíz brambor Vliv barvy dužniny na antioxidační aktivitu hlíz brambor
skos:prefLabel
Vliv barvy dužniny na antioxidační aktivitu hlíz brambor Vliv barvy dužniny na antioxidační aktivitu hlíz brambor Effect of flesh colors on antioxidant activity of potato tubers
skos:notation
RIV/60109807:_____/11:2R000031!RIV12-MZE-60109807
n8:predkladatel
n16:ico%3A60109807
n3:aktivita
n5:P n5:Z
n3:aktivity
P(QH92110), Z(MSM6046070901)
n3:cisloPeriodika
12
n3:dodaniDat
n10:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n6:7366906
n3:druhVysledku
n17:J
n3:duvernostUdaju
n11:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
238744
n3:idVysledku
RIV/60109807:_____/11:2R000031
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
potato; yellow; white; purple and red flesh; location; antioxidant activity
n3:klicoveSlovo
n7:white n7:antioxidant%20activity n7:yellow n7:purple%20and%20red%20flesh n7:location n7:potato
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[5F8894F985E5]
n3:nazevZdroje
Úroda (vědecká příloha)
n3:obor
n12:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n15:QH92110
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2011
n3:svazekPeriodika
59
n3:tvurceVysledku
Cimr, Jiří Hejtmánková, Kateřina Pivec, Vladimír Hamouz, Karel Vacek, Josef Lachman, Jaromír
n3:zamer
n19:MSM6046070901
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
4