This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60109807%3A_____%2F10%3A1R000424%21RIV11-MZE-60109807/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60109807%3A_____%2F10%3A1R000424%21RIV11-MZE-60109807
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Content of amylose and amylopectin in starch influences not only physical and chemical properties, but it also has influence of industrial use of starch. Phosphorus affects functional starch properties; potato starch is known for its high level of phosphate esters. The study is focused on an evaluation of amylose and phosphorus content of the starch in 20 potato varieties grown in 5 localities during three years (2005 - 2007). Starch recovered in a laboratory way was used for determination of amylose content using an enzymatic approach (Megazyme) and phosphorus content using a spectrophotometric approach. Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou. Obsah amylózy a amylopektinu ovlivňuje nejen fyzikálně-chemické vlastnosti škrobu, ale má vliv i na průmyslové využití škrobu. Fosfor ovlivňuje funkční vlastnosti škrobu a bramborový škrob je znám vysokou hladinou esterů fosfátu. Práce se zabývá zhodnocením obsahů amylózy a fosforu ve škrobu ve vztahu k 20 odrůdám bramboru pěstovaných na 5 stanovištích v průběhu tří let (2005 - 2007). Laboratorním způsobem získaný škrob byl použit pro stanovení obsahu amylózy enzymatickou metodou (Megazyme) a obsahu fosforu spektrofotometrickou metodou.
dcterms:title
Amylose and phosphorus content of the starch in starch potato varieties Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu
skos:prefLabel
Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu Obsah amylózy a fosforu ve škrobu u odrůd brambor určených pro výrobu škrobu Amylose and phosphorus content of the starch in starch potato varieties
skos:notation
RIV/60109807:_____/10:1R000424!RIV11-MZE-60109807
n3:aktivita
n11:P
n3:aktivity
P(1G57056)
n3:cisloPeriodika
18
n3:dodaniDat
n8:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n4:2290626 n4:2666480 n4:8601291 n4:7414234
n3:druhVysledku
n7:J
n3:duvernostUdaju
n13:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
276026
n3:idVysledku
RIV/60109807:_____/10:1R000424
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
potatoes; potato starch; amylose; phosphorus in starch
n3:klicoveSlovo
n6:phosphorus%20in%20starch n6:potatoes n6:amylose n6:potato%20starch
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[A0D437BA066A]
n3:nazevZdroje
VÉDECKÉ PRÁCE VÝZKUMNÝ ÚSTAV BRAMBORÁŘSKÝ HAVLÍČKŮV BROD
n3:obor
n17:CB
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:projekt
n16:1G57056
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2010
n3:svazekPeriodika
neuveden
n3:tvurceVysledku
Bucher, Petr Domkářová, Jaroslava Šimková, Dagmar Vokál, Bohumil
s:issn
1802-940X
s:numberOfPages
10