This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60109807%3A_____%2F09%3A0R000610%21RIV10-MZE-60109807/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60109807%3A_____%2F09%3A0R000610%21RIV10-MZE-60109807
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Výsledky přesných polních pokusů z let 2004 až 2008 ukázaly, že průkazný vliv na obsah kyseliny askorbové (KA) měla odrůda. Marabel (247,6 mg KA/kg č.h.) předčila ostatní odrůdy se žlutou i barevnou dužninou v obsahu KA o 13 až 74%. V roce 2008 byl ve skupině sedmi odrůd s fialovou nebo červenou dužninou zjištěn o 15,2% nižší obsah KA proti skupině odrůd se žlutou dužninou. Průkazné rozdíly byly zjištěny též v rámci skupiny odrůd s barevnou dužninou; nejvyššího obsahu KA dosáhla odrůda Highland Burgundy Red (233,8 mg/kg č.h.) s červenou dužninou. Negativní vliv na obsah KA měla vysoká dávka N hnojení. Dále se projevil trend k vyšším obsahům KA na nejteplejším stanovišti v Polabské nížině. Výsledky přesných polních pokusů z let 2004 až 2008 ukázaly, že průkazný vliv na obsah kyseliny askorbové (KA) měla odrůda. Marabel (247,6 mg KA/kg č.h.) předčila ostatní odrůdy se žlutou i barevnou dužninou v obsahu KA o 13 až 74%. V roce 2008 byl ve skupině sedmi odrůd s fialovou nebo červenou dužninou zjištěn o 15,2% nižší obsah KA proti skupině odrůd se žlutou dužninou. Průkazné rozdíly byly zjištěny též v rámci skupiny odrůd s barevnou dužninou; nejvyššího obsahu KA dosáhla odrůda Highland Burgundy Red (233,8 mg/kg č.h.) s červenou dužninou. Negativní vliv na obsah KA měla vysoká dávka N hnojení. Dále se projevil trend k vyšším obsahům KA na nejteplejším stanovišti v Polabské nížině. Results of the precise field trials from the years 2004-2008 showed that variety had significant effect on ascorbic acid content (KA). The variety Marabel (247,6 mg KA/kg FM) surpassed other yellow and colour fleshed varieties in KA content by 13 to 74%. In the year 2008 in the group of seven purple and red fleshed varieties a lower KA content by 15,2% was determined as compared with the group of yellow fleshed varieties. Also significant differences were determined within the frame of the group of colour fleshed varieties; the red fleshed variety Highland Burgundy Red showed the highest KA content (233,8 mg/kg FM). High N fertilization doses proved to have negative effect on KA content. Further a tendency to higher KA content has proved on the warmest location in the Elbe valley lowland.
dcterms:title
Effect of variety, locality and fertilization on the content of ascorbic acid in potatoes with coloured flesh Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou
skos:prefLabel
Effect of variety, locality and fertilization on the content of ascorbic acid in potatoes with coloured flesh Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou Vliv odrůdy, stanoviště a hnojení na obsah kyseliny askorbové v bramborách s barevnou dužninou
skos:notation
RIV/60109807:_____/09:0R000610!RIV10-MZE-60109807
n3:aktivita
n14:P n14:Z
n3:aktivity
P(QH92110), Z(MSM6046070901)
n3:cisloPeriodika
12
n3:dodaniDat
n9:2010
n3:domaciTvurceVysledku
n11:7366906
n3:druhVysledku
n8:J
n3:duvernostUdaju
n16:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
349402
n3:idVysledku
RIV/60109807:_____/09:0R000610
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
ascorbic acid; potatoes; purple and red flesh; location; fertilization
n3:klicoveSlovo
n7:fertilization n7:potatoes n7:ascorbic%20acid n7:location n7:purple%20and%20red%20flesh
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[086E35D12057]
n3:nazevZdroje
Vědecká příloha časopisu Úroda
n3:obor
n18:GC
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n10:QH92110
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2009
n3:svazekPeriodika
57
n3:tvurceVysledku
Hamouz, Karel Lachman, Jaromír Vacek, Josef Orsák, Matyáš Hejtmánková, Kateřina Dvořák, Petr
n3:zamer
n5:MSM6046070901
s:issn
0139-6013
s:numberOfPages
5