This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60109807%3A_____%2F09%3A0R000608%21RIV10-MZE-60109807/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60109807%3A_____%2F09%3A0R000608%21RIV10-MZE-60109807
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
The objective of this study was to compare antioxidant activity in yellow-, blue- and red-fleshed potatoes and a change in antioxidant activity during culinary processing (fresh, cooked, steamed, microwave heated and fried potatoes). Antioxidant activity was determined using ABTS, ACL and amperometric analysis. Total natural phenolic content was determined using Folin-Ciocalteau reagent and chlorogenic acid content was determined using HPLC. In the study, antioxidant capacity was measured in 12 potato varieties, produced in two different localities of the Czech Republic. Blue- and red-coloured varieties indicated higher antioxidant activity, even for all ways of culinary processing. Cílem této práce bylo porovnat antioxidační aktivitu u brambor se žlutou, modrou a červenou dužninou a změnu antioxidační aktivity během kulinární úpravy (čerstvé brambory, brambory vařené ve vodě a páře, brambory vařené v mikrovlnné troubě, a smažené brambory). Antioxidační aktivita byla stanovena metodami ABTS, ACL a amperometrickou analýzou. Obsah celkových přirozených fenolů byl stanoven pomocí Folin-Ciocalteauova činidla a obsah kyseliny chlorogenové metodou HPLC. V práci byla měřena antioxidační kapacita 12 odrůd brambor, vyprodukovaných ve dvou různých lokalitách v České republice. Modře a červeně zbarvené odrůdy vykazovaly vyšší antioxidační aktivitu a to i ve všech případech kuchyňského zpracování. Cílem této práce bylo porovnat antioxidační aktivitu u brambor se žlutou, modrou a červenou dužninou a změnu antioxidační aktivity během kulinární úpravy (čerstvé brambory, brambory vařené ve vodě a páře, brambory vařené v mikrovlnné troubě, a smažené brambory). Antioxidační aktivita byla stanovena metodami ABTS, ACL a amperometrickou analýzou. Obsah celkových přirozených fenolů byl stanoven pomocí Folin-Ciocalteauova činidla a obsah kyseliny chlorogenové metodou HPLC. V práci byla měřena antioxidační kapacita 12 odrůd brambor, vyprodukovaných ve dvou různých lokalitách v České republice. Modře a červeně zbarvené odrůdy vykazovaly vyšší antioxidační aktivitu a to i ve všech případech kuchyňského zpracování.
dcterms:title
Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu Effect of potato variety and culinary processing on potato antioxidant capacity Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu
skos:prefLabel
Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu Effect of potato variety and culinary processing on potato antioxidant capacity Vliv odrůdy brambor a kulinární úpravy na jejich antioxidační kapacitu
skos:notation
RIV/60109807:_____/09:0R000608!RIV10-MZE-60109807
n4:aktivita
n9:Z n9:N n9:P
n4:aktivity
N, P(GA525/06/0268), P(QH92110), Z(MSM6046137305)
n4:cisloPeriodika
6
n4:dodaniDat
n8:2010
n4:domaciTvurceVysledku
n16:7366906
n4:druhVysledku
n18:J
n4:duvernostUdaju
n6:S
n4:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
349401
n4:idVysledku
RIV/60109807:_____/09:0R000608
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
potato; polyphenols; antioxidant capacity; culinary processing
n4:klicoveSlovo
n10:culinary%20processing n10:polyphenols n10:antioxidant%20capacity n10:potato
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[BB43ED343F46]
n4:nazevZdroje
Výživa a potraviny
n4:obor
n14:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
10
n4:projekt
n5:GA525%2F06%2F0268 n5:QH92110
n4:rokUplatneniVysledku
n8:2009
n4:svazekPeriodika
64
n4:tvurceVysledku
Holasová, Marie Hamouz, Karel Kvasnička, František Vacek, Josef Fiedlerová, Vlasta Čížková, Helena Kondrashov, Alexey Jirušková, Michaela Ševčík, Rudolf Voldřich, Michal
n4:zamer
n15:MSM6046137305
s:issn
1211-846X
s:numberOfPages
3