This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A%230000069%21RIV08-MSM-60109807/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A%230000069%21RIV08-MSM-60109807
rdf:type
n7:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byla sledována antioxidační aktivita odrůd brambor s červenou, fialovou a žlutou dužninou pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP. Hlízy s fialovou a červenou dužninou vykazovaly 1,5-2,6krát vyšší antioxidační aktivitu než žlutomasé hlízy. Dosažené výsledky byly ovlivněny výběrem matrice, ve které byla antioxidační aktivita zjišťována. Byly stanoveny průkazné diference mezi odrůdami a stanovišti, na kterých se brambory pěstovaly. Nejlepší lineární korelace (R2 = 0,94) byla zjištěna mezi testy ABTS a FRAP; tyto testy jsou hodnotné pro stanovení antioxidační aktivity brambor. U některých odrůd byly zjištěny statisticky významné rozdíly mezi antioxidační aktivitou lyofilizátu a čerstvou šťávou z hlíz. Byla sledována antioxidační aktivita odrůd brambor s červenou, fialovou a žlutou dužninou pomocí metod ABTS, DPPH a FRAP. Hlízy s fialovou a červenou dužninou vykazovaly 1,5-2,6krát vyšší antioxidační aktivitu než žlutomasé hlízy. Dosažené výsledky byly ovlivněny výběrem matrice, ve které byla antioxidační aktivita zjišťována. Byly stanoveny průkazné diference mezi odrůdami a stanovišti, na kterých se brambory pěstovaly. Nejlepší lineární korelace (R2 = 0,94) byla zjištěna mezi testy ABTS a FRAP; tyto testy jsou hodnotné pro stanovení antioxidační aktivity brambor. U některých odrůd byly zjištěny statisticky významné rozdíly mezi antioxidační aktivitou lyofilizátu a čerstvou šťávou z hlíz. Antioxidant activity of red-, purple- and yellow- fleshed potato varieties by the ABTS, DPPH and FRAP methods was investigated. Purple- and red-fleshed potatoes showed 1.5-2.6 times higher antioxidant activity comapared with the yellow-fleshed ones. However, the choice of matrix in which antioxidant activity was determined affected the obtained results. Significant differences between varieties and the localities on which the potatoes were cultivated were determined. The highest linear correlation betwween ABTS nad Frap arrays was found (R2=0.94), these arrays appear to by useful for the determination of antioxidant activity of potatoes. Statistically significant differences between the antioxidant activity of lyophilizate and juice of fresh potato tubers were foung in some varieties.
dcterms:title
Selection and evaluation of suitable methods for antioxidant activity determination in purple- and red-fleshed potato varieties Výběr a zhodnocení vhodných metod pro stanovení antioxidační aktivity fialových a červených odrůd brambor Výběr a zhodnocení vhodných metod pro stanovení antioxidační aktivity fialových a červených odrůd brambor
skos:prefLabel
Výběr a zhodnocení vhodných metod pro stanovení antioxidační aktivity fialových a červených odrůd brambor Výběr a zhodnocení vhodných metod pro stanovení antioxidační aktivity fialových a červených odrůd brambor Selection and evaluation of suitable methods for antioxidant activity determination in purple- and red-fleshed potato varieties
skos:notation
RIV/60109807:_____/07:#0000069!RIV08-MSM-60109807
n3:strany
584-591
n3:aktivita
n13:P n13:V n13:Z
n3:aktivity
P(1G46058), V, Z(MSM6046070901)
n3:cisloPeriodika
101
n3:dodaniDat
n10:2008
n3:domaciTvurceVysledku
n14:1667815
n3:druhVysledku
n11:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
459226
n3:idVysledku
RIV/60109807:_____/07:#0000069
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
potatoes, purple-, red-, yellow-fleshed varieties, antioxidant activity, ABTS, FRAP, DPPH
n3:klicoveSlovo
n6:purple- n6:DPPH n6:ABTS n6:potatoes n6:FRAP n6:red- n6:antioxidant%20activity n6:yellow-fleshed%20varieties
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[9107DFBF9699]
n3:nazevZdroje
Chem.Listy
n3:obor
n18:CE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:projekt
n16:1G46058
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2007
n3:svazekPeriodika
2007
n3:tvurceVysledku
Horáčková, Vendulka Šulc, M.
n3:zamer
n9:MSM6046070901
s:issn
0009-2770
s:numberOfPages
11